Hírek
VIDEÓ: Felfüggesztett börtön, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás – Vádat emeltek az M5-ösön büntetőző sofőr ellen
VIDEÓ: Felfüggesztett börtön, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás – Vádat emeltek az M5-ösön büntetőző sofőr ellen
Hirdetés

Az esetről olvasónk készített videófelvételt, ami eljutott a rendőrséghez, akik hamar azonosították a sofőrt, akinek büntetéséről  Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 2021. január 11-én, az M5-ös autópályán autójával hirtelen egy kisteherautó elé vágott, majd indokolatlanul erősen fékezett, mert az szerinte korábban túl lassan haladt előtte.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – 2021. január 11-én, délelőtt, autóval az M5-ös autópályán Budapest felől Szeged irányába közlekedett. A külső forgalmi sávban haladó járműoszlopot előzte, amikor észlelte, hogy a belső sávban előtte, egy kisteherautó szintén a járműoszlopot előzi. A férfi úgy ítélte meg, hogy a kisteherautó sofőrje nem a megfelelő gyorsasággal előzött, és őt feltartotta.

Amikor a férfi az előzést befejezte, csekély oldaltávolságot tartva az akkor már a külső sávba visszahúzódó kisteherautó elé vágott, majd hirtelen indokolatlanul erősen fékezett előtte. A teherautósofőr a járművek ütközését csak erőteljes fékezéssel tudta elhárítani.

A sértettnek köszönhetően a járművek nem ütköztek, személyi sérülés nem történt. A vádlott azonban szándékosan megszegte azon KRESZ szabályokat, miszerint előzni abban az esetben szabad, ha a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni, ugyanakkor a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi. A férfi e szabályok megszegésével a sértett életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tette ki.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett börtön, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza vele szemben azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hirdetés

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés