Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Ezúttal egy kamionosnak sikerült letarolnia a Magyar Közút egyik energiaelnyelő berendezését
VIDEÓ: Ezúttal egy kamionosnak sikerült letarolnia a Magyar Közút egyik energiaelnyelő berendezését
Hirdetés

Az M1-es autópálya 144-es kilométernél, a Hegyeshalom felé tartó oldalon dolgoztak csütörtök reggel a komáromi mérnökség szakemberei, amikor egy külföldi kamionos nagy erővel becsapódott a munkaterületet és az ott dolgozókat védő ütközésienergia elnyelő berendezésbe.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy a Magyar Közút több tíz tonnás teherautóját beforgatta a pályára, ha nem lett volna szalagkorlát, az árokba lökte volna azt a kamion.

Ahogy más gyorsforgalmi tereléseknél, itt több lépcsőben volt bevezetve sebességkorlátozás, előjelző autókkal hívták fel 500 és 250 méterrel korábban is a járművezetők figyelmét, ahogy a munkaterületet védő nagy, jól látható narancssárga teherautókon is számos fényjelzést használtak.

A berendezés előtt ráadásul 100 méter hosszban terelőkúpok is ki voltak helyezve, ennek ellenére a kamion vezetője csak az ütközésienergia elnyelő modul előtti 10-15 méteren fékezett…

Hirdetés

Csodával határos módon nem történt személyi sérülés a balesetben. Kérünk minden járművezetőt, hogy a munkaterületeken és azon kívül is nagyon figyeljenek, vezessenek óvatosan, vigyázzunk egymásra!

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás: Magyar Közút


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája