Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Ezt éled át, ha az M7-esen belédrohannak hátulról. Olvasónk fedélzeti kamerája mindent rögzített
VIDEÓ: Ezt éled át, ha az M7-esen belédrohannak hátulról. Olvasónk fedélzeti kamerája mindent rögzített
Hirdetés

Olvasónktól a mai napon kaptuk a nem mindennapos felvételt, amit az autójában működő fedélzeti kamera végig rögzített, annak ellenére, hogy hatalmas ütközés történt.

Az eset 19-én, szombat este történt, amikor is 22 óra után hazafelé tartottak a Balatonról, az M7-esen.

A fedélzeten olvasónk és párja, valamint két kutyus tartózkodott, akik hátul utaztak a csomagtartóban elhelyezett speciális kutyaszállítóban.

Strandolás és egy vacsora után hazafelé Fonyódról, az autópálya külső sávjában, kényelmes 110 – 120 km/h tempóban tartottunk haza, Budapestre.

Jóval nagyobb sebességgel (körülbelül 170 km/h-val) belénk csapódott egy autó hátulról, ami azonnal irányíthatatlanná tette az autónkat (Egy viszonylag könnyű, Toyota Corolla Verso-ról van szó)

A szalagkorlátnak csapódásnál szerencsére sikerült annyit korrigálnom, hogy ne boruljunk fel, másfelet pördültünk, és a maradék lendületből kigurultam a leállósávba kormányozva.

Hirdetés

 

Szerencsére ennyire irányítható maradt az autó, bár az eleje eltűnt. A másik sofőr vagy elaludt, vagy csak telefont nyomkodott, mivel a rendőrségi helyszínelés alatt is folyamatosan az volt a fontosabb.

Egyébként legnagyobb meglepetésemre nem vették el a jogosítványát, csak helyszíni bírságot kapott ezek után.

Szegény autónk utolsó erejével megvédett, mind a ketten párommal és a két kutyánk a csomagtérben lévő szállítóban gyakorlatilag sérülésmentesen tudtunk kiszállni.

Mondanom sem kell, még várom e-mailben a rendőrségi jegyzőkönyvet hogy a biztosítási folyamatot tudjam folytatni…

Tanulság?

Talán annyi, hogy volt értelme foglalkozni a vezetéstechnikával, hogy észnél maradjon ilyenkor az ember, de tisztességesen, kreszt betartva közlekedve is bármikor belénk szállhat egy idióta…

– fűzte hozzá olvasónk a történtekhez.

Mi megdöbbenve néztük végig a képsorokat. Azt gondoljuk, hogy a szerencsételenséghez elképesztően nagy szerencsesorozat társult. Belegondolni is rossz, hogy mi történt volna például, ha folytonos a kocsisor és telibe találja a megpördült autót egy másik, szabályosan közlekedő autós.

Tegnap több barátom is boldog születésnapot kívánt, mert ezután van egy második születésnapom. A fonyódi autópálya-alosztálya a SMRFK-nak közel volt, így hamar kiértek intézkedni. Csak kapnám már meg a baleseti jegyzőkönyvet…

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x