Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Erőszakkal vették vissza a percekkel korábban eladott Ladát az új tulajtól az eladók
VIDEÓ: Erőszakkal vették vissza a percekkel korábban eladott Ladát az új tulajtól az eladók
Hirdetés

A Hatvani Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azokkal a tettestársakkal szemben, akik miután eladtak a sértettnek egy autót, a szerződés átadásáért további pénzt követeltek, majd miután ezt nem kapták meg egyikük a sértettet kirángatta a tulajdonából, majd a kocsival közösen elhajtottak a helyszínről – írja az ugyeszseg.hu

2019 novemberében az egyik vádlott eladásra kínált egy gépjárművet, melyre rövid időn belül jelentkező is akadt. A felek november 27-én, délben egy hatvani benzinkúton beszéltek meg találkozót az üzlet nyélbeütése céljából. A jármű megtekintése után megállapodtak a 140.000 forintos vételárban, és a töltőállomás vendégterében megkötötték a szerződést, aláírták a papírokat, melyen I. rendű vádlott eladóként, II. rendű vádlott pedig tanúként szerepelt.

Az autóhoz történő visszatérés során I. rendű vádlott közölte a vevővel, hogy a megkötött adásvételi szerződést csak további 100.000 forint kifizetése esetén fogja átadni neki.

A vevő a követelésnek nem tett eleget és beült a megvásárolt járművébe.

Ekkor az I. rendű vádlott fogta és kirángatta a sértettet a vezető ülésből, majd ellökte őt az autótól, ezt követően II. rendű vádlott beszállt a volán mögé megvárta, amíg társa is beül mellé, majd az eladott autóval távoztak a helyszínről.

A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottakkal szemben – ha az előkészítő ülésen a bűnösségüket továbbra is beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról –, hogy a bíróság velük szemben 2 év 6 hónap börtönt szabjon ki és 2 évre tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

A benzinkút egyik biztonsági kamerája rögzítette az esetet:

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.
Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés