Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Elnézte a lámpát és balesetet okozott – Térfigyelő rögzítette az esetet
VIDEÓ: Elnézte a lámpát és balesetet okozott – Térfigyelő rögzítette az esetet
Hirdetés

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 46 éves gépkocsivezetővel szemben, aki 2020 januárjában, Ferencvárosban csak a mellette elindulókra figyelve, a rá vonatkozó piros lámpa ellenére behajtott egy kereszteződésbe, és karambolozott az ott szemből, szabályosan kanyarodó másik gépkocsival.

A vádirat szerint a vádlott 2020. január 21-én este, a IX. kerületben közlekedett gépkocsijával, ahol a Kvassay úton a Soroksári utat keresztezve Csepel irányába kívánt tovább menni. A férfi az 5 sávos úton megállt a Soroksári út előtti piros lámpánál, az egyik egyenesen tovább haladó sávban. Neki bal kéz felől 2 olyan sáv volt, amelyből a gépkocsik balra, a Soroksári útra tudtak rákanyarodni. Amikor a balra kanyarodást engedő fényjelző készülékek zöldre váltottak, ebből a 2 sávból a járművek megkezdték a kanyarodást.

A vádlott, aki csak a mellette elinduló járművekre koncentrált, nem észlelte, hogy egyenesen még mindig piros a lámpa, ezért behajtott a kereszteződésbe, és ekkor – féktávolságon belül – összeütközött az ott szemből, zöld jelzésre, szabályosan közlekedő sértett autójával.

A baleset következtében a sértett keze több helyen eltört. A vádlott a figyelmetlenségével, így azzal, hogy az irányadó piros fényjelzés ellenére a kereszteződésbe behaladt, alapvető közlekedési szabályt sértett meg, és ezzel okozta a balesetet.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, és a férfival szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A baleset előzménye és az ütközés a térfigyelő kamerák felvételét tartalmazó alábbi videón látható:

Hirdetés


Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés