Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Ellenőrizni kéne a forgalmiban ki jogosult kedvezményes üzemanyagra, de nem megy flottul a dolog
VIDEÓ: Ellenőrizni kéne a forgalmiban ki jogosult kedvezményes üzemanyagra, de nem megy flottul a dolog
Hirdetés

Szombat délben drasztikus szigorítást vezettek be a hatósági üzemanyagáras tankolásra, ám alighogy megjelent a rendelet már több probléma is felmerült. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint például az üzemanyagárral kapcsolatos közlések és a kormányrendelet szövege súlyos ellentmondásban áll.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a döntés bejelentésekor azt mondta, „az ellenőrzés könnyű és gyors, mert a forgalmi engedélyeken vonalkód található, ami leolvasható.

Ezeket az adatokat a Mol jogosult tárolni, és az ellenőrzés érdekében köteles a NAV-nak is továbbítani.”

Az RTL Híradó stábja rejtett kamerával több benzinkúton is járt, de a vonalkódot egyiknél se olvasták le. Igaz, az pontosan ugyanazokat az adatokat tartalmazza, mint maga a forgalmi, így tulajdonképpen nincs is szükség rá ahhoz, hogy eldőljön, kinek mennyit kell fizetnie – közölték. A probléma abból adódik, hogy a benzinkúton automatikusan közölték, hogy nem jár a kedvezményes ár, ha valaki számlát kér, pedig ennek nem minden esetben kellene így történnie.

Ha például egy cég alkalmazottja kiküldetésben a saját autóját használja, akkor ő 480 forintért tankolhat, amit ezen az áron számolhat el a munkaadójával.

Hirdetés

 

Forrás: RTL Híradó

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája