Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Elaludt a kamionsofőr, 70 km/h-val rohant bele az előtte álló autókba
VIDEÓ: Elaludt a kamionsofőr, 70 km/h-val rohant bele az előtte álló autókba
Hirdetés

Két fedélzeti kamera is rögzítette a pillanatot, ahogyan a kamion letarolja a két autót.

Sajnos nem ritka eset, hogy azért történik baleset, mert egy sofőr elalszik a volán mögött. Ám ha az a sofőr történetesen egy kamiont vezet, akkor jóval súlyosabb lehet a baleset.

Egy ilyen balesetről készült felvételeket tette közzé nemrég a brit West Midlands Police. A videót egyszerre két fedélzeti kamera is rögzítette: egy autóba szerelt hátsó, valamint a kamions fülkéjében elhelyezett kamera.

Az eset a brit M6-os autópályán történt, amikor a 47 éves Mariusz Wlazlo elaludt a kamion volájna mögött, ezzel okozva komoly balesetet. A sávjában haladó forgalom megállt, a kamion pedig két személyautót. egy Toyotát és egy Volkswagen Polot tarolt le. Utóbbi sofőrje, egy 50-es éveikben járó nő bokatörést szenvedett, amivel hetekig ápolták a kórházban. A Toyotában utazó autós szintén kórházba került, neki nyak- és hátfájdalmai voltak.

A kamiont vezető férfit a baleset miatt letartóztatták. A bíróságon azt mondta, talán egy pillanatra aludhatott el, és egyáltalán nem emlékszik arra, hogyan történhetett a baleset. A lengyel sofőrt múlt szerdán ítélte el a bíróság, 16 hónap börtönt kapott.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171204_kamion_fedelzeti_kamera_video

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája