Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Egy hatalmas tank okozott meglepetést Budapest belvárosában tegnap este
VIDEÓ: Egy hatalmas tank okozott meglepetést Budapest belvárosában tegnap este
Hirdetés

Feltehetően egy német gyártmányú Leopard 2 harckocsi jelent meg Budapest szívében szeptember 27-én este, legalábbis ezt lehet leszűrni a TikTokra felkerült videókból.

A katonai jármű a Hős utcánál forgolódott a Hungária körúton, a manőverezés miatt átmenetileg le is zárták az érintett útszakaszt a járműforgalom elől, írta meg a 24.hu.

Hirdetés

@feco84 #hősutca ♬ eredeti hang – Fecó

a Honvédelmi Minisztérium arról számolt be, hogy a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harcjárműve Böröndi Gábor vezérezredes parancsára érkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára tegnap éjjel.

Mint írták, a járművet megkülönböztető jelzéssel ellátott katonai rendész szolgálat kísérte, a jármű Budapesten a Hős utca kereszteződésében harcjármű gumibetéten „saját lábon” közlekedett.

A Leopárd 2HUA4 lánctalpas harcjárművet az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják, a képzés során fokozott hanghatásra nem kell számítani, tették hozzá.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés