Hírek
VIDEÓ: Egy 17 éves fiú több mint 20 autót tört fel Csepelen
VIDEÓ: Egy 17 éves fiú több mint 20 autót tört fel Csepelen
Hirdetés

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy – az elkövetéskor 17 éves – fiatallal szemben, aki tavaly áprilisban egy társával együtt három különböző alkalommal tört be ugyanabba a csepeli műhelybe, ahonnan autókat és más értékeket loptak el- írta meg az ugyeszseg.hu

Egy héttel később a fiatalkorú egyetlen éjszaka alatt összesen 19 gépkocsit tört fel azért, hogy azokat ellopja, vagy azokból értékeket vegyen el.

A vádirat szerint a fiatalkorú 2022. április 6-án, egy társával együtt betört egy XXI. kerületi szerelőműhelybe, ahol különböző értékeket, így akkumulátorokat, sarokcsiszolót, fűrészt és más szerszámokat gyűjtöttek össze, majd azokat bepakolták a telephely udvarán álló egyik gépkocsiba.

Ezután levágták a kapuról a lakatot, majd elhajtottak a helyszínről a lopott autóval, ami azonban útközben meghibásodott, ezért leszerelték a rendszámokat, kivették belőle az értékeket, majd az üzemképtelen járművet hátrahagyták.
A fiatal elkövetők a következő két héten belül, még kétszer törtek be ugyanabba a fenti műhelybe. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Az első esetben egy bontás alatt álló gépkocsiból szerelték ki az akkumulátort, a másik alkalommal pedig különböző autóalkatrészeket és szerszámokat loptak el, valamint levágták két autó katalizátorát is, majd az egyik járművet el is vitték. Nem jutottak azonban vele messzire, mert még a kerületen belül lerobbantak, ezért helyette egy közelben parkoló másik autót törtek fel.

Hirdetés

Az újabb lopott autóval az elkövetők Dunaharaszti területéig jutottak, ahol egy kanyarban lecsúsztak az útról és egy kerítésnek ütköztek, amelyet követően ezt a gépkocsit is hátrahagyták.
A három betöréssel a fiatalok összesen több mint 1.000.000 forinttal károsították meg a sértetteket, és a rongálással is több százezer forint kárt okoztak.

A fiatalkorú vádlott a fentieken túlmenően, pár nappal később, egyetlen éjszaka leforgása alatt, összesen további 19 gépkocsit tört fel Csepelen azért, hogy azokat ellopja, vagy azokból értékeket lopjon.

A vádlott a fenti elkövetések miatt indult bűnügyben letartóztatásba került, azonban a végrehajtás helyeként kijelölt budapesti javítóintézetből 2022. május 2-án megszökött.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a letartóztatásban lévő fiatalt több rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, vétségével, illetve azok kísérletével, továbbá fogolyszökés bűntettével is vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, az eljárást vele szemben elkülönítették.

A felvételen az látható, ahogyan az elkövetők az egyik lopott gépkocsival lerobbannak, ezért helyette egy közelben parkoló másik autót lovasítanak meg úgy, hogy a jármű egyik ablakát betörik, majd az autót elindítják. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Hirdetés

Boritókép: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés