Hirdetés
 
VIDEÓ: Csak segíteni akart egy gyereken, most pedig a vérét kívánják
VIDEÓ: Csak segíteni akart egy gyereken, most pedig a vérét kívánják
Hirdetés

Óriási félreértés miatt vált rémálommá egy Nagykökényesen élő család élete szombat délelőtt a településen ugyanis lincshangulat alakult ki egy baleset után. Egy család a vérét kívánja egy férfinak, akinek egyetlen bűne az volt, hogy kiszaladt a házból segítséget nyújtani egy autóbalesetben megsérült gyermeknek.

„A férjemet vártuk a kutyánkkal a leparkolt autóban, hogy elinduljunk édesapámhoz. Ekkor érkezett nagy sebességgel egy Opel Astra. Fékezett, de olyan nagy sebességgel ment, hogy nem tudta bevenni a kanyart, áttért a szembe jövő sávba, és frontálisan nekiütközött egy szabályosan közlekedő SsangYong terepjárónak. Az Opel az ütközésnél egy hatalmasat „ugrott”, gyakorlatilag visszapattant a terepjáróról.” – emlékezett vissza a Metropolnak Alexandra, aki családjával rettegésben él a baleset óta.

A fiatal nő elmondta, hogy a vezetőülésről az ablakon át kimászott egy férfi, majd egy asszony is, aki jajveszékelni kezdett. Alexandra azonnal hívta a 112-t, mert látta, hogy a hátul ülők homloka véres. A terepjáró utasai szerencsére nem sérültek meg.

„Mondtam, hogy üljenek le, mert a férfi magán kívül üvöltözni kezdett, és ráncigálta a kerítéseket. Egy tizenéves gyerek sérült meg a legjobban. Egy törölközőkre fektettek, az egyik lába természetellenesen kifordult és belilult, közben a hasánál vérzett” – emlékezett vissza a szemtanú.

Hirdetés

„A környező házakból kijöttek segíteni, köztük a férjem és az apósom, aki éppen a kertben segített nekünk gereblyézni, ők próbálták nyugtatgatni a balesetet okozó férfit.”

Közben kiérkeztek a rendőrök és a mentők, Alexandra pedig visszament a házukba. A rendőrök időközben elmentek, azonban este 6 körül megjelent egy 8-10 fős banda, akik elkezdtek dörömbölni, és ráncigálni a kaput, miközben életveszélyesen fenyegették a házban lévőket.

„Közölték, hogy meg fognak minket ölni, ha nem adjuk ki nekik az apósomat, mert neki kell az az ember, vagy ránk gyújtja a házat” – nyilatkozta a nő.

Amikor látták, hogy nem érnek célt, azt mondták, ha kapnak 4 millió forintot, akkor békén hagyják a családot. Közben a sértett nő elővette a telefonját, hogy felvegye a fenyegetőzést. Amikor a férfi észrevette, hogy videóra veszik az egészet, először kicsit visszafogta magát, majd egyenesen a nőnek rontott, hogy elvegye tőle a mobilt.

A közben megjelenő polgárőrök szerint a kocsiban utazó fiú súlyosan megsérült, a rendőrök pedig arról beszéltek, hogy a vétkes kocsiban többen nem voltak bekötve. A fiatal nő apósa később bement a hatvani kapitányságra vallomást tenni, ahol azt tanácsolták neki, hogy ne menjen vissza folytatni a kerti munkát, nehogy baja essen.

A család néhány tagja szombat este 11-kor újból felbukkantak a helyszínen, azonban az ott járőröző polgárőrök ismét elzavarták őket.

A hírek szerint a család tagjai vasárnap napközben egy Facebook-csoportban szervezkedtek, hogy este csapatostul visszamenjenek Alexandráék házához.

Hirdetés

Forrás: Metropol

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája