Hírek
VIDEÓ: Centiken múlt a Közút munkatársának élete – Az M3-as belső sávjában kezdett kereket cserélni egy család
VIDEÓ: Centiken múlt a Közút munkatársának élete – Az M3-as belső sávjában kezdett kereket cserélni egy család
Hirdetés

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy tényleg csak centiken múlott a tragédia, a család rettentően hálás lehet a Magyar Közút dolgozójának, akit pedig minden tisztelet megillet, hogy saját testi épségét kockáztatva próbálta minél előbb elhárítani a veszélyt.

Az M3-as autópályán június 24-én, péntek kora reggel egy szürke személyautó defektet kapott, nekiment a szalagkorlátnak és 180 fokos fordulattal megállt a belső sávban, szemben a forgalommal. Egy kislány és a szülei utaztak a kocsiban, mindhárman kiszálltak, sőt még kereket is elkezdtek cserélni. Egy autós bejelentése nyomán a a Magyar Közút egyik diszpécsere azonnal megkereste kamerán a helyszínt és riasztotta a kollégákat és a hatóságokat, hogy baj van.

Forgalomtechnikai művezető pár perc alatt kiért és azonnal kivitte őket a szalagkorláton túlra. A családnak valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy mekkora életveszélyben voltak.

A közutas kolléga úgy döntött, hogy életét kockáztatva kihozza az autót is, ezzel elkerülve a további baleseteket. Ekkor megállt benne az ütő, ahogy beült az autóba, ugyanis két másik jármű majdnem belerohant. Szerencsére nem történt baj. Kiszállt és láthatósági mellényével jelzett az autósoknak, hogy nehogy tragédia legyen, ezután kivitte a rendőrök megérkezésekor a leállósávba a kocsit.

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés