hirdetés

Velünk tartasz?
VIDEÓ: Budapestet is elöntötte a víz, elverte a jég. Sok helyen csapdába kerültek a közlekedők

VIDEÓ: Budapestet is elöntötte a víz, elverte a jég. Sok helyen csapdába kerültek a közlekedők

2021-07-09 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Olvasónktól kaptuk az alábbi videót, amit a 20. kerületben rögzített.

Több településen is mandarin-, golflabda- vagy éppen dióméretű jégdarabok hullottak az égből, nem kímélve embert, állatot, fákat vagy bármilyen tulajdont.  – írta meg az Index.

Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat újra frissítette a térképet, amelyen azt jelzi, hogy országszerte merre kell durva zivatarokra számítani.

Korábban azt írták, hogy késő délutántól heves zivatarokra számíthatunk: dél felől várhatóan egy kiterjedt zivatarrendszer éri el az országot, amely késő estére fokozatosan északkeletre helyeződik át. A leghevesebb gócokat szélroham (90-100 km/h, de ezt meghaladó sem kizárt), jégeső (akár több centiméteres) és felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló több tíz milliméter csapadék) is kísérheti.

Korábban még az egész országra első- vagy másodfokú figyelmeztetés volt érvényben, most azonban ez megváltozott. Úgy tűnik, a Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek újabb jégverésre számíthatnak, ezeken a területeken ugyanis másodfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt, míg elsőfokú figyelmeztetés érvényes Somogy megyére.

Kis megkönnyebbülést hoz az este a Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas és Zala megyékben élőknek. Ezeken a területeken semmilyen figyelmeztetés nincs érvényben.


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.
hirdetés


MEGOSZTOM:

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK