Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Bíróság elé kerülhet a sofőr, aki korábban egy bemutatón borult fel egy tűzoltóautóval
VIDEÓ: Bíróság elé kerülhet a sofőr, aki korábban egy bemutatón borult fel egy tűzoltóautóval
Hirdetés

A baleset miatt a tűzoltóautó vezetője akár katonai bíróság elé is kerülhet – számolt be erről az RTL Híradója.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, váci iskolásoknak tartottak tűzltósági bemutatót még 2019-ben, melyen egy a bemutató kedvéért lángoló autó oltására érkező tűzoltóautó az oldalára borult. A balesetben egy tűzoltó megsérült. A nyomozó ügyészség akkor közlekedési baleset okozása miatt indított eljárást.

„Egy elég nagy sugarú ívben próbáltam ezt a manővert végrehajtani, ehhez mérten is választottam meg a sebességet” – mondta Grédely György, a tűzoltóautó vezetője, aki azt állítja, hogy több olyan ember is volt a lezárt parkolóban, akiknek nem lett volna szabad ott lenniük.

Szerinte egy operatőr állt rossz helyen, őt még kikerülte,, ám ezután egyik tűzoltó kollégájához került túl közel, ezért rántotta félre a kormányt.

„Végig próbáltam a jármű ura lenni és visszahozni a stabilitás helyzetét” – tette hozzá.

A rendőrség akkor hivatalból feljelentést tett, de az ügyben sokáig nem történt előrelépés. György áprilisban leszerelt, azóta buszsofőrként dolgozik. A sofőr korábban több kitüntetést is kapott pályája során, volt, hogy miniszter gratulált neki személyesen. Másfél évvel az eset után igazán váratlanul érte, hogy meggyanúsították.

Az autó vezetőjét a katonai ügyészség közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

Úgy tudjuk, hogy a szakértői vélemény egyértelműen kimondta, hogy a vezető nem hibázott, sőt, többet tett, mint elvárható lett volna!

A sofőr a gyanúsítás ellen panasszal élt, ám az ügyészség elutasította ezt. Az RTL információ szerint a Központi Nyomozó Főügyészség megalapozottnak tartja a gyanúsítást, az ügyről hétfőn adnak részletes tájékoztatást.

Hirdetés

Forrás: rtl.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés