Hírek
VIDEÓ: Bemutatták az új Nissan Qashqait hazánkban is
VIDEÓ: Bemutatták az új Nissan Qashqait hazánkban is
Hirdetés

A Grand Automotive Kft. bemutatta Magyarországon a legújabb, immár harmadik generációs (J12) Nissan Qashqait.

Az egyelőre statikus sajtóbemutatón elhangzott, hogy az új modell természetesen új padlólemezre épül, valamint a tervezők több nagy szilárdságú acélt használtak az egyébként minden értelemben meghizlalt autón úgy, hogy ugyanakkor jelentős, 64 kilogrammos súlycsökkenést értek el.

Külső-Belső

A tengelytáv 2 centivel nőtt, ami szám szerint nem tűnik soknak ugyanakkor az ergonómiának köszönhetően a belső tér nőtt és ami a legfontosabb, a csomagtartó mérete is, ami immáron 500 literes (szükségpótkerék nélkül).

Fotó: bpiautosok.hu

Reizer Levente a Grand Automotive Kft. PR menedzsere elmondta, hogy hazánkban a – szerintünk kellemetlen trendekkel szembemenve – szükségpótkerékkel értékesítik majd az új Qashqai modelleket, ami pozitívum, ám ebben az esetben a csomagérből 40 litert veszítünk el, azaz 460 liter a teljes kapacitás így.

A SUV (crossover) műfajt megteremtő Nissan Qashqai előző generációja sem tolta túlságosan a levegőt, viszont az új generáció ebben a tekintetben különösen jó lett: Mindössze 0,31 a légellenállási együtthatója, ami kiemelkedően jónak számít a crossoverek között.

Fotó: bpiautosok.hu

Motorok

Az értékesítés elindításával a hagyományos benzines – előző generációs modellből megismert 1.33 köbcentis, turbós motor lesz elérhető, egy mild hibrid rendszerrel kiegészülve.

Fotó: bpiautosok.hu

Később bővül a motorkínálat a tisztán elektromos Nissan Leaf-ből származó elektromotor segítségével kifejlesztett e-Power fantázianevű motorral.

Az e-Power a hibrid és elektromos hajtáslánc-technológiák összes előnyét ötvözi. Jellemzője az azonnal ébredő, nagy forgatónyomaték, lineáris erőkifejtés, és rezgés- és zajmentes működés, ami kényelmessé teszi a közlekedést.

Emellett tudja majd az úgynevezett egy pedálos vezetést (gáz elvételével drasztikus lassulás érhető el). Tölteni nem kell, csak tankolni, mindezt a hibridekhez mérhető költségekkel.

Megújult a hajtáslánc is

Az előző generációnál használt manuális és hétfokozatú duplakuplungos DCT váltókat egy X-tronic rendszerű (CVT) váltóra cserélték, ami az eddig megismert CVT váltók hátrányait állítólag igyekszik árnyalni és egy duplakuplungos váltóhoz hasonló érzést kelt.

Fotó: bpiautosok.hu

A modell elérhető összkerékhajtással is, ami 0.2 sec alatt kapcsolja hátra a nyomatékot, amennyiben arra szükség van.

Fényszórók, Multimédia

Felár nélkül elérhetőek lesznek a mátrix led fényszórók is a két legfelsőbb felszereltségi szinten, ami nem túl gyakori a konkurens modellek esetében.

Ennek jellemzője, hogy a szembejövőt nem vakítja el, mert azokat az egységeket a rendszer automatikusan kikapcsolja, amik éppen a szemből érkező autó sofőrjének a látását korlátoznák.

Középső felszereltségtől megjelenik a head up display (HUD), ami nem egy műanyag lapkára, hanem konkrétan a szélvédőre vetíti a képet.

Fotó: bpiautosok.hu

Fontos és érdekes újítás, hogy a Nissan – egyébként remekül működő – ProPilot rendszere össze lesz kapcsolva a navigációval, aminek következtében a sebességkorlátozásoknál a jármű automatikusan lassít, illetve korlátoz majd. Ennek kikapcsolásáról és a kikapcsolásával járó kompromisszumokról egyelőre nincs információnk.

Hatalmas lájk

Az elől található vezeték nélküli töltőpadnál megoldották, hogy az Apple Carplay vezeték nélkül működjön, ami hatalmas kényelmet és könnyebbséget jelent azoknak, akik nem szeretnek kábelekt dugdosni minden ki-be szállásnál.

Fotó: bpiautosok.hu

A Nissan mobilappjával távolról nyitható-zárható az autó, valamint akár előre be tudjuk állítani a kívánt úti célt, aminek következtében beszállást követően azonnal indul a navigálás. Tekna+ felszereltség esetén az intelligens kulccsal és a mobillal együtt nyitáskor személyre szabottan beállítódik a multimédiás rendszer és az ülés.

Hirdetés

Fotó: bpiautosok.hu

Az új, 2021-es Qashqai alapára 7.990.000 Ft lesz, az értékesítés várhatóan augusztusban indul.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés