Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Bár az utak most üresebbek, nem szabad azt hinni, hogy a rendőri jelenlét is csökkent
VIDEÓ: Bár az utak most üresebbek, nem szabad azt hinni, hogy a rendőri jelenlét is csökkent
Hirdetés

A rendőrség a vírusos időszak alatt sem hagy fel civil autós ellenőrzéseivel. Nagyon is jól teszi, hiszen az utakról nem tűntek el a szabálytalan autósok, sőt sokan úgy gondolják most lehet csak igazán vadulni, mivel kevesebb autós közlekedik.

Sokan a jelzőlámpák tilos jelzéseit hagyják figyelmen kívül. Mint ismert, a civil, azaz a rendőri jelleget nélkülöző szolgálati gépjárművekbe szerelt kamerák, illetve az általuk rögzített felvételek, bűncselekmények, szabálysértések bizonyítását támogatják.

A rendőrök azokat, akik megszegik a közlekedési szabályokat, meg is állítják. Így például, azokat az autósokat, akik szabálytalanul előznek, átlépik a záróvonalat, vezetés közben telefonálnak, a leállósávot jogtalanul használják, a gyalogos átkelőhelyen nem adnak elsőbbséget, tilos jelzés ellenére haladnak tovább, vagy nem használják a biztonsági övet.

A rendszerbe állított kamerák elsődleges célja a szabályszegők kiemelése a forgalomból, ez által a közlekedés biztonságának javítása és a balesetek megelőzése.

A megye útjain rögzített felvételeket az érintettek a helyszínen vissza is nézhetik, így számukra is bizonyossá válhat az elkövetett szabályszegés.

Hirdetés

 

Forrás: police.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája