Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Balesetet okozott a körforgalomban, majd elhajtott
VIDEÓ: Balesetet okozott a körforgalomban, majd elhajtott
Hirdetés

Cserbenhagyás vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a körforgalomba az elsőbbségadást elmulasztva hajtott be, ahol egy másik gépkocsinak ütközött, majd a helyszínről megállás nélkül elhajtott – írta közleményében az Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 14-én, hajnalban, autójával Esztergom-kertvárosban a körforgalomhoz ért, ahol az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a körforgalomban szabályosan haladó másik személygépkocsinak.

Az elkövető a körforgalomban a gépkocsijával a másik jármű jobb oldalának ütközött, ami miatt ez a gépkocsi a függőleges tengelye körül elfordult, és a menetiránnyal szemben állt meg.

Az elkövető észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, miszerint a balesetben valaki megsérült-e, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, a helyszínről megállás nélkül elhajtott.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban ennek reális veszélye fennállt.

A férfi 2022. augusztus 16-án önként jelentkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki. Friss híreink itt.

Hirdetés

Boritókép: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés