Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Az M3-ason hajtott forgalommal szemben egy autós és meg is magyarázta a rendőröknek, hogy miért
VIDEÓ: Az M3-ason hajtott forgalommal szemben egy autós és meg is magyarázta a rendőröknek, hogy miért
Hirdetés

Az M3-ason forgalommal szemben közlekedő járművezetőt kapcsoltak le a gödöllői autópályás rendőrök kedden, épp a közlekedési kultúra világnapján.

Több bejelentés érkezett 2021. május 11-én délután, hogy az M3 autópályán, Bag térségében egy kék jármű a forgalommal szemben halad a leállósávban. A gödöllői járőrök a Budapest felé vezető oldalon porolva megállították a sofőrt, aki addig közel 2 kilométert tett meg szabálytalanul.

Kiderült, a mellette ülő női rokonának akart segíteni, az ő műszaki hibás autójához tartott, amikor a rendőrök igazoltatták.

A járőrök segítettek a lerobbant jármű üzembe helyezésében, biztonságos helyre kísérésében, és pártfogásukba vették az utast, aki gyermekeiért kellett, menjen. A járművet vezető, 57 éves halásztelki férfit előállították, kihallgatták, beismerte a terhére rótt közúti veszélyeztetés bűntettét.

Elmondása szerint segítő szándéka vezérelte, és csak szemből megállva tudta volna bebikázni a lerobbant kocsit.

Szabálytalan haladása közben több elhaladó autóstól kapott reflektoros jelzést, valamint dudálást, de úgy gondolta, baj nélkül meg tudja oldani a feladatot.

Arról nem volt tudomása, hogy ilyenkor a közútkezelő segítségét igénybe tudja venni, vagy ahogyan a mellékelt ábra is mutatja, a rendőrség is hívható.

Az 57 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

KAPCSOLÓDÓ: (videó)

VIDEÓ: Az egyik szembe ment, a másik tolatott az autópályán


Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés