hirdetés

Velünk tartasz?
VIDEÓ: Autóval húzta szánkón ülő öccsét, de borulás lett a vége – Az ügyészség felfüggesztett börtönre ítélné a sofőrt

VIDEÓ: Autóval húzta szánkón ülő öccsét, de borulás lett a vége – Az ügyészség felfüggesztett börtönre ítélné a sofőrt

2021-03-03 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a fiatalembert, aki kiskorú öccsét a gépkocsija után kötött szánkón húzta, majd az árokba borította – közölte Magyarország Ügyészsége.

A vádirat lényege szerint 2021. január 17-én az esti órákban a vádlott öccsével és annak barátjával szánkózott Tuzsér belterületén, majd ezt megunva arra kérte a vádlottat a testvére, hogy a szánkót kösse a gépkocsija után, és így húzza végig a település havas utcáin. A vádlott előbb ellenkezett, azonban nem akarta, hogy öccse haragudjon rá, így eleget tett a kérésének. Harmadik társuk a gépkocsi hátsó ülésén helyezkedett el, és telefonjával rögzítette, sőt élőben közvetítette az interneten a szánkózást.

A vádlott kb. 25-30 km/h sebességgel haladt a gépkocsival, öccse pedig a szánkón ült, amely többször átcsúszott a szemközti oldalra, majd végül egy élesebb kanyarban a szánkó felborult, a sértett pedig a hólepte árokba esett.

Szerencsére a balesetben nem sérült meg senki. A vádlott és a sértett is viccesnek tartották a történteket, annak komolyságát és veszélyét csak utólag ismerték fel.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől is.

A szigorúnak látszó ügyészi indítványt az indokolja, hogy az másokat is visszatartson az ilyen meggondolatlan cselekedetektől.

Az eljárás a Kisvárdai Járásbíróságon folytatódik.

hirdetés

A veszélyes szánkózásról a gépkocsi utasa készített videót.


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.
Forrás: ugyeszseg.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK