Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Pofátlan(tan)ításnak indult. Autósüldözés lett belőle
VIDEÓ: Pofátlan(tan)ításnak indult. Autósüldözés lett belőle
Hirdetés

Kattant a bilincs annak a 33 éves férfinak a kezén, akit a Vas vármegyei rendőrök több bűncselekmény elkövetése miatt fogtak el a napokban Szombathelyen- írta meg a police.hu

A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szombathelyi tartózkodási hellyel rendelkező férfi ellen.

A jogosítvány nélküli sofőr szerencsétlenségére Szombathelyen egy, rendőri jelleg nélküli rendőrautó mellett áthaladva, a tilos jelzésen kezdte meg ámokfutását.

A gépkocsivezető a rendőri jelzés ellenére sem lassított, hanem a gázra lépett. A délutáni nagy forgalomban több közlekedési lámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel haladt, arra kényszerítve több vele szemben közlekedő gépkocsivezetőt, hogy az ütközés elkerülése érdekében lehúzódjon, félreálljon, vagy vészfékezzen.

A menekülő sofőr kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, emellett több esetben kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladt át anélkül, hogy a sebességét csökkentette volna. A záróvonalat többször átlépve veszélyeztette a szabályosan közlekedőket. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

A férfi a helyszínről elmenekült, azonban sokáig nem élvezhette „szabadságát”, mivel a vasi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.
Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi nem véletlenül menekült előlük.

Hirdetés

Ámokfutását reintegrációs őrizet ideje alatt követte el, valamint több rendőrkapitányság is folytat ellene bűntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt.

A közlekedési szakemberek a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, majd ezt követően a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.
A büntetőeljárást a gépkocsivezetővel szemben több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett elkövetése, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Szombathelyi Rendőrkapitányság folytatja. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Hirdetés

Boritókép: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés