Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Autópályára zuhant egy helikopter Madridban
VIDEÓ: Autópályára zuhant egy helikopter Madridban
Hirdetés

A pilóta lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt nagyobb tragédia.

Három ember könnyebben megsérült, amikor egy helikopter rázuhant az M-40-es autópályára Madridban. – szúrta ki a hvg.hu

A hatóságok tájékoztatása szerint a sérültek között van a gép pilótája és utasa. Egyikük ki tudott szállni a szerencsétlenül járt helikopterből a baleset után, a másikat viszont a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Mindkettőjüket könnyebb fejsérüléssel és combcsonttörés-gyanúval vitték kórházba.

A szerencsétlenségben megsérült egy autós is, akinek járműve összeütközött a lezuhant helikopterrel. A sofőrt a karambolban kitört ablaküvegek szilánkjai sebesítették meg.

José Luis Martínez-Almeida, a spanyol főváros polgármestere arról számolt be, hogy a légi jármű a madridi nemzetközi kiállítási- és vásárcsarnok (IFEMA) területéről szállt fel, ahol az elmúlt napokban a European Rotors elnevezésű aviatikai vásár zajlott.

Méltatta a pilóta ügyességét, aki úgy manőverezett, hogy a helikopter az autópálya középső elválasztó sávjában érjen földet, így elkerülte a jóval nagyobb tragédiát az egyébként rendkívül forgalmas útszakaszon. A baleset oka egyelőre nem ismert – tette hozzá.

Hirdetés

A lezuhant gép egy Enstrom 280FX Shark típusú, könnyű helikopter, amelyet egyaránt használnak katonai pilótaképzésben és rendőrségi feladatok ellátására, valamint mezőgazdaságban és kereskedelmi célokra is.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés