Hírek
VIDEÓ: Autópályán landolt egy kisrepülő, majd összeütközött egy autóval
VIDEÓ: Autópályán landolt egy kisrepülő, majd összeütközött egy autóval
Hirdetés

Egy autópálya közepén hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép szerda éjjel Minnesotában. A gépen ketten utaztak, a hihetetlen landolásban senki nem sérült meg-  írja a Fox News.

Az esetről a minnesotai közlekedési minisztérium tett közzé egy felvételt, melyet a térfigyelő kamerák rögzítettek. A videón tisztán látható ahogy Craig Gifford, a kisgép pilótája két autó között landol egymotoros, Bellanca Viking típusú kisrepülőjével.

Sajnos a landolás után szárnyával enyhén nekiütközött az elöl haladó autósnak, de a manőver még így is szerencsésnek mondható, hiszen senki nem sérült meg a balesetben.

A kisgépet vezető 52 éves pilóta egyébként 2017 és 2019 között egy amerikai műrepülő csapat tagjaként versenyzett, így rettentően jólképzett pilótának számít.

A Kísérleti Repülőgép Szövetség szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a műrepülő pilótákat kiképzik arra, hogyan kell kezelni az ehhez hasonló vészhelyzeteket.

Ez a képzés, illetve a műrepülő edzések közben gyűjtött tapasztalata segített ebben a helyzetben – vélte Dick Knapinski.

Hirdetés

 


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés