Velünk tartasz?VIDEÓ: Autópályán landolt egy kisrepülő, majd összeütközött egy autóval

VIDEÓ: Autópályán landolt egy kisrepülő, majd összeütközött egy autóval

2020-12-04 Facebook
hirdetés

Egy autópálya közepén hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép szerda éjjel Minnesotában. A gépen ketten utaztak, a hihetetlen landolásban senki nem sérült meg-  írja a Fox News.

Az esetről a minnesotai közlekedési minisztérium tett közzé egy felvételt, melyet a térfigyelő kamerák rögzítettek. A videón tisztán látható ahogy Craig Gifford, a kisgép pilótája két autó között landol egymotoros, Bellanca Viking típusú kisrepülőjével.

Sajnos a landolás után szárnyával enyhén nekiütközött az elöl haladó autósnak, de a manőver még így is szerencsésnek mondható, hiszen senki nem sérült meg a balesetben.

A kisgépet vezető 52 éves pilóta egyébként 2017 és 2019 között egy amerikai műrepülő csapat tagjaként versenyzett, így rettentően jólképzett pilótának számít.

A Kísérleti Repülőgép Szövetség szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a műrepülő pilótákat kiképzik arra, hogyan kell kezelni az ehhez hasonló vészhelyzeteket.

Ez a képzés, illetve a műrepülő edzések közben gyűjtött tapasztalata segített ebben a helyzetben – vélte Dick Knapinski.

hirdetés

 


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: