Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Autóba pattant a dühös gyalogos, hogy büntetőfékezhessen egy autóbusz előtt, de nem érte be ennyivel
VIDEÓ: Autóba pattant a dühös gyalogos, hogy büntetőfékezhessen egy autóbusz előtt, de nem érte be ennyivel
Hirdetés

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy kaposvári férfival szemben, aki úgy vezette le a közlekedés során ért sérelme miatti indulatát, hogy a mögötte haladó busz vezetőjét vészfékezésre kényszerítette.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2021 júniusában az úttesten gyalogosan haladt, amikor megítélése szerint túl közel ment el mellette a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbusz, melyben több személy utazott.

A férfit felbőszítette a közlekedési szituáció, ezért a közelben parkoló kocsijába szállt és a busz után hajtott. A vádlott az autóbuszt egy megállónál érte utol, ahol az úton szabálytalanul megállva a sofőrt trágár szavakkal szidni kezdte.

Ez azonban nem volt kellő elégtétel a férfinak, hanem 200 métert megtéve megállt az úttest jobb oldalán, majd amikor a busz közvetlenül mögé ért, hirtelen elé kanyarodott. A vádlott veszélyeztető magatartása miatt az autóbusz vezetője vészfékezésre kényszerült, melynek következtében az egyik leszállni készülő idős utas elesett, beverte fejét és eszméletét vesztette.

A vádlott anélkül hajtott el a helyszínről, hogy a buszon utazó sértettek állapotáról meggyőződött volna, illetve a nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett idős utasnak a tőle telhető segítséget nyújtotta volna.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott a terhelttel szemben.

Hirdetés

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája