Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Angyalföld utcáin akcióztak a rendőrök – Sok szabálytalan autóst csíptek nyakon
VIDEÓ: Angyalföld utcáin akcióztak a rendőrök – Sok szabálytalan autóst csíptek nyakon
Hirdetés

A fővárosi rendőrök ismét közlekedésrendészeti akciót tartottak a szabálytalankodók kiszűrésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 2022. április 1-jén 20 órától másnap 4 óráig tartott közlekedési ellenőrzést a kerületben. Az akció fő célja a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése volt.

A rendőrök egy járművezetőt elfogtak és előállítottak járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt, míg egy másikat szintén ittas vezetés miatt közigazgatási bírsággal sújtottak. Tilos jelzésen áthaladás miatt ketten közigazgatási bírságot, míg négyen többek között irányjelzés elmulasztása, záróvonal átlépése és szabálytalan sávváltás miatt helyszíni bírságot kaptak.

Az egyenruhások megállítottak egy olyan gépkocsit is, melynek a vezetőjét az elmúlt három hónapban már negyedszer érték tetten járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetésén.

Továbbá két esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást a rendőrök: egyikük az autóját engedély nélkül átalakította, másikuk kötelező felelősségbiztosítás nélkül vezetett. Az előbbitől a jármű forgalmi engedélyét is elvették.

A szabálytalan sofőrökről és az akcióról videó is készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések.

Hirdetés

Forrás: police.hu 

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája