hirdetés

Velünk tartasz?
VIDEÓ: A vírus miatt országszerte ingyenes lett a parkolás, ám Győr polgármestere talált egy kiskaput

VIDEÓ: A vírus miatt országszerte ingyenes lett a parkolás, ám Győr polgármestere talált egy kiskaput

2020-11-15 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A vírus miatti vészhelyzetre való tekintettel november 4-től országszerte ismét ingyenessé tette a parkolást a kormány, ám úgy néz ki Győr polgármestere talált egy kiskaput.

A polgármester azért kezdett intézkedésbe, mert az ingyenes parkolás bevezetése óta nem jutott hely az ott élőknek – adta hírül az RTL Klub Híradója. Dézsi Csaba András, a város fideszes polgármestere ezért korlátozott zónákat alakított ki és csak bizonyos idősávokban teszi ingyenessé a parkolást.

Mint mondta:

Hétfőtől péntekig délelőtt 11 és 16 óra között bárhol lehet parkolni, ezen az időszakon kívül viszont csak a bérlettel rendelkezők – vagyis az ott élők – használhatják a belvárosi helyeket. A többiek a parkolóházban vagy mélygarázsban tudnak megállni.

Ám a parkolóházak természetesen fizetős helyek, így tehát Győr gyakorlatilag kikerüli ezzel az ingyenes parkolást előíró kormányrendeletet.

Az RTL által megkérdezett jogász szerint ez egy kiskapu, ami nincs összhangban a jogalkotó szándékával, hiszen a bírságolás végső soron mégiscsak arra kényszeríti az autósokat, hogy fizessenek a parkolásért.

A kormánytól a tévé azt a választ kapta érdeklődésére, hogy “a polgármesterek feladata, hogy a helyi igények figyelembevételével hozzanak intézkedéseket.”

hirdetés
Forrás: rtl.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK