Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: A parkolókból trélerrel szállították el a lopott autókat
VIDEÓ: A parkolókból trélerrel szállították el a lopott autókat
Hirdetés

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség öt személlyel szemben emelt vádat, akik közül két 43 éves férfi, egy harmadik társukkal együtt, 2020 február és május között, összesen 12 elhagyatott vagy műszaki hibás személygépkocsit lopott el Budapestről és más városokból- írta közleményében az ugyeszseg.hu

A lopott járműveket – az ügyben szintén vádlott – autóbontással foglalkozó társaiknak eladták.

A vádirat szerint két 43 éves férfi, egy harmadik társukkal együtt – akivel szemben külön eljárás folyik -, 2020. év elején megállapodott abban, hogy Budapesten és más településeken, különböző okok miatt utcán vagy parkolókban álló, lezártan hagyott gépkocsikat lopnak el.

Fotó: ugyeszseg.hu

Több lopásban mind a hárman közreműködtek, a többi elkövetésben azonban csak az egyik vádlott és a harmadik társ vett részt.

A férfiak trélert használtak, és a kiszemelt gépkocsikat rendszerint az éjszakai órákban közelítették meg. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Együtt mentek a helyszínre, ahol a járműveket feltörték, majd ezután a kormányzárat eltörték annak érdekében, hogy az autókat fel tudják tolni a trélerre.

A lopott járműveket ezután bontókba szállították, ahol azokat a bűntársaik – tudva, hogy az autók lopottak – megvásárolták, az alkatrészek értékesítése céljából.

Az elkövetők 2020 februárja és májusa között, a fenti módszerrel összesen 12 autót loptak el Budapestről és más településekről, amelyek közül a legtöbb jármű pár százezer forint értékű volt, de volt olyan autó is, ami több mint 2 millió forintot ért.

Hirdetés

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség 5 személlyel, köztük a két autótolvajjal, és három autóbontással foglalkozó férfival szemben emelt vádat – utóbbiak esetében pénzmosás, illetve orgazdaság bűntette miatt.

Fotó: ugyeszseg.hu

A kerületi ügyészség börtönbüntetés, valamint az egyik pénzmosó esetében végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádiratban.
A harmadik autó-tolvajjal szemben külön eljárás folyik. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Hirdetés

A felvételen az egyik gépkocsilopás látható.

Boritókép: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés