VIDEÓ: A Merci lezúzása egy másik perspektívából

VIDEÓ: A Merci lezúzása egy másik perspektívából

2019-11-21 Facebook

Ezen pörög a Net 3 napja! Azt fejtegetitek ki volt a hibás.

A fő kérdés, hogy itt van-e 2 párhuzamos sáv, vagy nincs.


Az ezzel kapcsolatos első posztunk egyébként több, mint 1 millió embert ért el a heves viták miatt.


A Google Maps ugyan nem friss állapota szerint nem utal rá semmi, hogy 2 párhuzamos sáv lenne az adott szakaszon.

Kép: Google Maps

Kép: Google Maps

Ám tipikusan az az eset áll fenn a helyszínen, hogy az autósok a parkoló buszok “sávja” miatt két sávnak értelmezik a helyszínt és ennek megfelelően kanyarodnak.

Ez egy elég érdekes szituáció és fontos, hogy figyeljetek oda itt mindig és ne kezeljétek alapvetően két sávosnak a Népszínház utca végét, amennyiben nagy méretű járművel van dolgotok.

A Mercis kis ívben kanyarodott, a teherautós pedig elméletileg nagy ívben kanyarodott volna (az egy sáv ellenére), amit ráadásul szűken, kis ívben tett. Véleményünk szerint ezen dolgok összessége és az egyéb tényezők miatt lett a felelős a balesetért a pumpás teherautó sofőrje.

A Mercédesz tulajdonosa kommentben megerősítette, hogy volt rendőri intézkedés is és végül a “pumpás” autó sofőrje elismerte a hibáját, aki állítólag egyébként jogosítvány nélkül vezetett, mert ittas vezetés miatt bevonták azt. (nem hivatalos, nem megerősített forrás)

Annyian követtek minket, hogy az eredeti felvétel készítője előtt menő autós is látta a posztot,

akinek az autójában szintén volt kamera és rögzítette az ominózus esetet az ő nézőpontjából is, ami egy sokkal tisztább helyzetet teremt.

Gyönyörűen látszik, hogy milyen elképesztően kicsi ívben szeretett volna a pumpás teherautó jobbra fordulni és ezzel gyakorlailag felszántotta a Merci oldalát.

Egy ekkora jármű sofőrjének még nagy ívben is nagyon észnél kell lennie és saját érdekükben a többieknek meg kell próbálni segíteni annak kanyarodását. Ugyanis attól, hogy nem téged hoznak ki hibásnak, még igen kellemetlen időszak vár rád. (is)MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés