Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: A lehajtón nem sikerült, ezért inkább a felhajtón tért le az M1-es autópályáról egy autós
VIDEÓ: A lehajtón nem sikerült, ezért inkább a felhajtón tért le az M1-es autópályáról egy autós
Hirdetés

Úgy tűnik a Magyar Közút által rögzített felvételen, hogy az autós már nem tudott időben kisorolni és lehajtani a pálya lehajtóján, a felhajtón viszont annál inkább.

Az M1-es autópálya komáromi szakaszán múlt szerda délután rögzítette az egyik forgalomfigyelő kamera az esetet. Ezen jól látszik, hogy a kombi autó sofőrje kcisit későn kapcsol, majd hezitál, hogy lehajtson-e a pályáról.

Végül kicsit továbbhajtott és elég veszélyes módon az autópályára felhajtó ágon, vagyis szemben a forgalommal hagyta el az M1-est.

Minden forgalomtechnikai jelzés (záróvonal, forgalom elől elzárt terület stb.) és maga a felhajtó ág vonalvezetése is úgy volt/van kialakítva itt is, hogy az autósok azt ne használják ilyen módon.  Ez a manőver azért is veszélyes, mert aki a felhajtó ágon szabályosan közlekedik, az igyekszik minél hamarabb felvenni a tempót, hogy be tudjon sorolni a pályára.

Szerencsére baleset nem történt, de pont az ilyen esetek miatt kérjük az autósokat, hogy tartsák az irányt, ha eltévesztenek egy fel- vagy lehajtó ágat, ne pánikoljanak, nyugodtan hajtsanak tovább, rövid időn belül lesz lehetőségük szabályosan és biztonságosan elhagyni a pályát.

Hirdetés

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés