Hirdetés
Hírek
Videó – A kormánykerékre is érintőképernyőt tenne a Hyundai
Videó – A kormánykerékre is érintőképernyőt tenne a Hyundai
Hirdetés

Sok autógyártó kísérletezett már újfajta kormánykerékkel, de a lényeg jó ideje változatlan, a többnyire háromküllős volánra hagyományos gombok kerülnek. A Hyundai újragondolta ezt a koncepciót.

A kormánykerékről már rengeteg dolgot lehet kezelni a modern autókban, nemcsak a hifit, hanem a telefont, a tempomatot, és gyakran az előttünk lévő színes képernyőket is – írja a player.hu

Az eredmény az, hogy a kormányok tele vannak gombokkal, és most ezen próbálna segíteni a Hyundai azzal, hogy érintőképernyőket tenne a küllőkre.

Az ötlet nem teljesen új, hiszen a Mercedesnél már szériagyártású autókban is benne van az a kormánykerék, ahol a küllőkre apró érintőpad került, és úgy kell kezelni, mint a telefonok képernyőjét. A Hyundai annyiban fejlesztette tovább a dolgot, hogy óriási felületeket képzelt el, ahol mindig más funkciónak a gombjai jelennének meg. A szépség egyelőre nem volt a tervezés szempontjai között.

A Hyundai a könnyebb érzékelés érdekében még rezgő visszajelzést is tett bele, ami az újabb Audikból lehet ismerős. A kormánykerék tesztjét most kezdik élesben, úgyhogy egy pár évet még várhatunk a megjelenésére.

Nézd meg működés közben:

Forrás: player.hu
MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája