Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: A büntetőfékezés nem játék! – A magyar Vin Diesel is megjelenik a NÚSZ új figyelemelhívó videójában
VIDEÓ: A büntetőfékezés nem játék! – A magyar Vin Diesel is megjelenik a NÚSZ új figyelemelhívó videójában
Hirdetés

Siet, levillog, mutogat, megelőz, majd befékez…De várj nem úgy volt, hogy siet? A büntetőfékezés napjainkban egy igen elterjedt cselekmény lett azon kevés intelligenciával rendelkező sofőrök között, akik szeretnék az úton vélt-, vagy valós sérelmüket azonnal megtorolni. Az ilyen sofőrök többsége sajnos annyi ésszel már nem rendelkezik, hogy rájöjjön, az ártatlannak tűnő manőverrel gyakran saját és a többi közlekedő épségét is veszélyeztetik.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, a Magyar Autóklub és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács együttműködése keretében, a Közlekedj Biztonságosan kampány részeként elkészült rövid videóban a büntetőfékezés veszélyeire irányítja rá a figyelmet.

A videó egy „klasszikus” büntetőfékezéses esetet teljesen újszerű módon mutat be, részben rávilágítva annak esetleges pszichológiai hátterére és következményeire is.

A videó elkészítésével a cél az volt, hogy az így bemutatott, elkerülendő közlekedési helyzet hatására csökkenjen a büntetőfékezések és az abból adódó, akár súlyos balesetek száma.

Hirdetés

 

Forrás: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x