Hírek
Videón a balhé: A BKK egyik sofőrje rátámadt egy fiatal, kerekesszékes lány kísérőjére
Videón a balhé: A BKK egyik sofőrje rátámadt egy fiatal, kerekesszékes lány kísérőjére
Hirdetés

A videón az látszik, hogy a kísérő a buszsofőrrel vitába keveredik azzal kapcsolatban, hogy az elektromos kerekesszékben utazó lánynak joga van-e felszállni a buszra (a fiatal lány akkor már a buszon ült). A sofőr azt mondta, hogy szerinte nincs, és arra hivatkozott, hogy erről körlevelet kaptak.

Ezután a kísérő arra szólította fel a buszvezetőt, hogy akkor engedje le a rámpát, hogy a lány leszállhasson. „Ne szórakozzál itten, és figyelj, nem volt megbeszélve, hogy…” – mondta erre a buszvezető, majd agresszívan a telefonért nyúlt, amellyel a kísérő videózott.

A felvételt itt megvágták, majd az látszik rajta, hogy a vezető mégis leengedte a rámpát. Közben azt mondta: „Hülye gyerek, viselkedjél. Jaj, de menő vagy te. Ha meglátom valahol, a gatyádat leperlem. Komolyan, már beszéltem ügyvéddel ilyen patkány miatt, mint te vagy! Figyelj, meg fogsz rohadni” – mire a kísérő csak nevetett. – foglalta össze az Index.

Hirdetés

A felvételt a 444-hez jutatták el, az eset állítólag még tavaly novemberben történt a 136-os buszon, és a fiatal lány azért használt elektromos kerekesszéket, mert a betegsége, a 3-as típusú SMA (gerincvelői izomsorvadás) miatt csak ezzel tud utazni.

A kísérő azt állítja, hogy a felszálláskor a nő megkérte a sofőrt, hogy tegye le a felszállást segítő rámpát, mire a sofőr először azt állította, hogy a buszon nincs rámpa, majd azt kérdezte, hogy nem akarnak-e inkább a következő járattal menni.

Ezután mégis leengedte a rámpát, de a leszállásnál is gondok adódtak. A sofőr állítása szerint nem jelezték, hogy le akarnak szállni, és ezt követte a konfliktus, amely a videón is látható.

A 444 megkérdezte a BKK sajtóosztályát az esetről. Ők megerősítették, hogy nem volt semmiféle körlevél az elektromos kerekesszékekről, és ezek egyáltalán nincsenek tiltva a budapesti buszokon.

Hirdetés

A videót valaki már a YouTube-ra is feltöltötte:

A portál szerint a BKK eredetileg – a busz kamerafelvételei alapján – a sofőr oldalára állt, amikor panaszt tettek az ügyben, holott a szervezet szabályzata kimondja, hogy a sofőrnek kötelező leengednie a rámpát.

Borítókép: illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés