Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: 92 évesen a volán mögött: két nőt elütött, egy autót összetört parkolás közben
VIDEÓ: 92 évesen a volán mögött: két nőt elütött, egy autót összetört parkolás közben
Hirdetés

Valószínűleg összekeverhette a gáz- és fékpedálokat az a 92 éves nő, aki szerda reggel szeretett volna egy egyszerű manővert végrehajtani: a parkolást. Nem sikerült.

Idehaza is komoly vitát generál az autósok között (is), hogy mi lehetne az a korhatár, ami felett egy autósnak már nem volna szabad autót vezetni. Korábban már a magyar parlamentben is hangzott el erre vonatkozó felvetés, és olvasóink is markáns véleményt fogalmaztak meg az ügyben.

A pró és kontra érvek általában ugyanazok: az egyik tábor azzal érvel, hogy idős korban lassulnak a reflexek, a másik pedig azzal, hogy „a rutin számít, nem az évek”.

A probléma nemcsak nálunk létezik, Lengyelországban például hasonló dilemmát vált ki a dolog. Pláne akkor, amikor az alábbihoz hasonló videók kerülnek elő.

A felvételt még szerdán készítette egy térfigyelő kamera, amin egy sötét színű autó látható, amint megpróbál leparkolni. A sofőr azonban valószínűleg összekeverhette a pedálokat, mert az autó hirtelen felgyorsult. A járdán sétáló két nő megsérült, egyiküket kórházba kellett szállítani, a másikukat a kiérkező mentők látták el. A 92 éves sofőr egy másik autónak is nekiütközött, és csak azután állt meg, hogy a falnak rohant a kocsi.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171123_idoskori_vezetes_parkolas_baleset_video

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés