Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: 9 óra alatt 100 szabályszegő – Eredményes közlekedési akció a fővárosban
VIDEÓ: 9 óra alatt 100 szabályszegő – Eredményes közlekedési akció a fővárosban
Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. és XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága 2022. szeptember 29-én 9 órától 18 óráig tartott közlekedési ellenőrzést, melynek fő célja a közlekedés biztonságának javítása, és a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése volt.

Az akcióban részt vett a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Első „Motorvéd” Polgárőr Egyesület is.

Egy helyszínre telepített teljesítménymérő paddal a rendszám nélküli segédmotorkerékpárok teljesítményét is mérték, mely öt esetben haladta meg a megengedett értéket – a szabálytalan vezetőkkel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrök három embert fogtak el: az egyik sofőrt járművezetés bódult állapotban, a másikat járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény gyanúja miatt, a harmadik járművezetőt pedig azért, mert két elfogatóparancs is érvényben volt ellene.

Az egyenruhások két főt előállítottak engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt, illetve további 25 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást: volt, aki forgalomból kivont járművel közlekedett, vagy autóját engedély nélkül átalakította, illetve azt kötelező felelősségbiztosítás nélkül használta. A rendőrök a feljelentés mellett kilenc esetben a járművek forgalmi engedélyét is elvették.

Az akció során további 41 járművezetővel szemben helyszíni bírságot, illetve 18 járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Egy taxisofőrrel szemben közigazgatási feljelentéssel éltek, mert a jármű nem megfelelő műszaki állapotán túl Budapesten nem is vehetett volna fel utast, ráadásul a sofőr személytaxi vezetői igazolványa is lejárt.

Hirdetés

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x