Hirdetés
Hírek
Videó: 40 helyett 65 km/h-val hajtott a sofőr a havas úton, ez lett a vége
Videó: 40 helyett 65 km/h-val hajtott a sofőr a havas úton, ez lett a vége
Hirdetés

Az orosz autós sem a közlekedés körülményeit, sem a sebességhatárt nem vette figyelembe. Meg is lett az eredménye.

Sok autós nem veszi komolyan a megengedett legnagyobb sebességet jelző közúti táblákat, pláne akkor, ha az szerintük “túlságosan alacsony” sebességet ír elő. Tökéletes példa erre az a korábbi tanulmány, amelyből kiderült, mennyire nem veszik figyelembe a sofőrök ezeket a jelzéseket. Pedig nem véletlenül helyezik ki ezeket, sok esetben ugynis az adott sebességgel lehetne elkerülni, hogy balesetet szenvedjen egy autós. Pláne akkor, ha havas az út.

A felvétel az oroszországi Szentpétervár közelében készült, és jól látni, hogy a havas-csúszós út mellett ott egy sebességhatárt jelző tábla, ami a maximális 40 km/h-s sebességet írja elő. Ehhez képest a kamera felvételén jól látni, hogy a baleset előtt 65 km/h-val haladt autójával.

Az autó a finoman ível kanyarban megcsúszott, és bár a baleset előtti pillanatokban már egy kicsit lassított a sofőr, ez sem védte meg attól, hogy baleset legyen a dolog vége.

Azt nem tudni, mennyire sérült meg, azt viszont igen, hogy még így is szerencséje volt, a kocsi ugyanis eshetett volna a jéghideg vízbe is.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180119_gyorshajtas_baleset_video

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája