Velünk tartasz?VIDEÓ: 30 méter magas daruról ejt le autókat a Volvo, de nem szórakozásból csinálja ám

VIDEÓ: 30 méter magas daruról ejt le autókat a Volvo, de nem szórakozásból csinálja ám

2020-11-16 Facebook
hirdetés

Igazán extrém töréstesztet végzett a kiváló biztonságáról elhíresült Svéd gyártó, járműveit ugyanis 30 méter magasról ejtette a mélybe.

A Volvo összesen 10 vadonatúj autóját törte rommá, azért hogy segítse a tűzoltók felkészülését. Az életmentők rendszerint roncstelepekről szerzett járműveken gyakorolják, hogy hogyan is kell egy baleset miatt összeroncsolódott autóból szakszerűen menteni, ám a Svéd gyár szerint ez a technika elavult.

A gépkocsik jelenleg sokkal jobbak, mint azok, amelyeket a mentőszolgálatok gyakran használnak a gyakorlatok alatt.

Azok sokszor akár 20 évesek is lehetnek, márpedig a mai autók utascellája jóval modernebb, a felhasznált anyagok sokkal erősebbek, különösen a Volvo modelljei, mivel azok nagyon erős acélból készülnek.

volvo

Håkan Gustafson, a Volvo Cars közlekedési balesetekkel foglalkozó kutatócsoportjának vezető nyomozója elmondta:

Évek óta szorosan együttműködünk a svéd mentőszolgálatokkal… Ez azért van, mert ugyanaz a célunk: biztonságosabb utak mindenki számára. Reméljük, hogy soha senkinek sem kell a legsúlyosabb baleseteket megtapasztalnia, de nem minden balesetet lehet elkerülni. Ezért létfontosságú, hogy léteznek módszerek az életmentéshez, amikor a legsúlyosabb balesetek történnek.

hirdetés

A szélsőséges demonstrációt úgy végezték, hogy 10 darab, új típusú autót felfüggesztettek 30 méter magasba egy daru segítségével, majd azokat a mélybe ejtették, így okozva igazán durva sérüléseket rajtuk, épp mint egy frontális ütközéskor, oldalütközéskor vagy ha járművük egy teherautóval ütközne.

Az autók a bacsapódáskor olyan mértékben megrongálódtak, hogy a mentőszolgálatoknak az „aranyórán” belül kellene cselekedniük – ez egy órás periódus, amelynek során a potenciálisan kritikusan sérült utasokat ki kell menteni az autóból és kórházba kell szállítani.

A különbség lehet élet vagy halál, ezért a mentőszolgálatok és a Volvo folyamatosan új módszereken és extrakciós technikákon dolgoznak annak biztosítása érdekében, hogy az emberek megmenthetők legyenek, különösen kritikus helyzetekben.

Forrás: volvo

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: