Dashcam
VIDEÓ: 150-nel menekült a rendőrök elöl, majd elakadt a sárban
VIDEÓ: 150-nel menekült a rendőrök elöl, majd elakadt a sárban
Hirdetés

A Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki

mintegy 30 kilométeren keresztül menekült gépkocsijával a rendőrök elől.

A vád szerint a férfit 2023 szeptemberében Pécsett igazoltatták angol honosságú gépkocsijával.

Az igazoltatás során a rendőrjárőrök megállapították, hogy a gépkocsi nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, továbbá műszaki érvényessége is évekkel korábban lejárt. Az igazoltatást követően a vádlott gyalogosan távozott a helyszínről, a gépkocsiját egy áruház parkolójában hagyta.

Mintegy fél órával később azonban a korábban intézkedő járőrök észlelték, hogy a férfi ismét vezeti a gépkocsit, ezért szolgálati autójukkal utána mentek, hogy intézkedjenek vele szemben. A férfi, amikor észlelte, hogy a rendőrök meg akarják állítani, még Pécs belterületén nagy sebességgel menekülni kezdett a rendőrök elől.

A vádlott ezután több, mint 30 kilométeren keresztül 140-150 km/ órás sebességgel száguldott a rendőrök elől, melynek során számos közlekedési szabályt sértett. Így többek között közlekedési jelzőlámpa piros fényjelzése ellenére hajtott be egy kereszteződésbe, a záróvonalat több alkalommal átlépte, illetve előzések során a szembejövő gépkocsikat fékezésre, lehúzódásra kényszerítette.

A vádlott egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon elakadt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről. A vádlott közlekedési szabályszegésével számos, a közlekedésben résztvevő gépkocsiban utazó személyek testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A vádlott cselekménye a közúti veszélyeztetés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés