SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMI ÁTSZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


VIDEÓ: 12 ezer munkaóra és 43 millió forintnyi beruházásás – Az eredmény egy igazán egyedi, első generációs Volkswagen Golf GTI

VIDEÓ: 12 ezer munkaóra és 43 millió forintnyi beruházásás – Az eredmény egy igazán egyedi, első generációs Volkswagen Golf GTI

2020-02-27 Facebook bpiautosok.hu

Azt mondják Golf tulajnak lenni igazi szenvedély és életstílus. Ezt mi is tanusíthatjuk, hiszen az ismerősi körünkben mozgó VW tulajok egytől-egyig igazi fanatikusok, különösképpen azok, akik Golffal járnak.

A fanatizmusnak is vannak azonban határai (jobb esetben), ezt a határt ugrotta át Derek Spratt, aki fiatalkorának emlékeit frissítette fel egy első generációs Volkswagen Golf GTI-vel. 21 évesen már hajottt egy ilyen csodát és most, évekkel később újra egy Rabbit GTi tulaja lett. Ám Derek nem elégedett meg ennyivel, ő valami igazán egyedire vágyott, így elkezdte felpimpelni a 37 éves hot hatch-et.

A srác nem aprózta el a dolgot, rengeteg változtatást hajtott végre a verdán. Beleölt a felújításba körülbelül 12 ezer munkaórát és 43 millió forintnak megfelelő összeget. Ráadásul az egészet dokumentálta is YouTube-n.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Kezdésképp a gyári 90 lovas motort cserélte le egy 220 lóerősre, ami még így sincs kimaxolva, ugyanis még további 20 lóerővel lehet felhúzni. Ezzel a teljesítménnyel az autó már megegyezne a legújabb GTI Mk8 teljesítményvel, ami nemsokára a Genfi ​​Autószalonon debütál majd.

Nem a motor volt azonban az egyetlen, amin módosított. Kapott az autó szénszálas motorháztetőt, egyedi kipufogórendszert, egyedi ötsebességes váltót, egyedi hűtést, átépítette a felfüggesztést a lökhárítókat és még rengeteg mást.

A beltér sem maradt a gyári, ugyanis az alap óracsoport helyére digitális műszer került, a tökéletes hangzást pedig az 1200 wattos audiórendszer biztosítja az utastérben.

Állítása szerint a 816 kg-os Rabbit GTI pályán jobban teljesítene, mint a Porsche 718 Cayman S. Nem kizárt, hogy igazat állít, viszont ezt ő már nem fogja letesztelni, ugyanis nem is olyan régen eladta a csodagépet egy vancouveri házaspárnak, ráadásul a módosítások összegének töredékéért.

 

Az már nem kérdés, a srác igazi fanatikus, ezt bizonyítja az is, hogy legújabb projektje egy 1961-es VW bogár, melyet teljesen elektromossá szeretne varázsolni. Addig is itt a fent leírt csoda, és az átépítés részletei a felvételen.

 

Forrás: motor1.com


MEGOSZTOM:

Érdekelhet2020-01-22 Facebook

Tvrtkoval beszélgettünk a nem túl vidám témáról

bpiautosok.hu

Nincs mese. Autósként rossz végén állunk annak a bizonyosnak abban az értelemben,...

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Társ-oldalaink

e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek