Hirdetés

 
VIDEÓ: 12 ezer munkaóra és 43 millió forintnyi beruházásás – Az eredmény egy igazán egyedi, első generációs Volkswagen Golf GTI
VIDEÓ: 12 ezer munkaóra és 43 millió forintnyi beruházásás – Az eredmény egy igazán egyedi, első generációs Volkswagen Golf GTI
Hirdetés

Azt mondják Golf tulajnak lenni igazi szenvedély és életstílus. Ezt mi is tanusíthatjuk, hiszen az ismerősi körünkben mozgó VW tulajok egytől-egyig igazi fanatikusok, különösképpen azok, akik Golffal járnak.

A fanatizmusnak is vannak azonban határai (jobb esetben), ezt a határt ugrotta át Derek Spratt, aki fiatalkorának emlékeit frissítette fel egy első generációs Volkswagen Golf GTI-vel. 21 évesen már hajottt egy ilyen csodát és most, évekkel később újra egy Rabbit GTi tulaja lett. Ám Derek nem elégedett meg ennyivel, ő valami igazán egyedire vágyott, így elkezdte felpimpelni a 37 éves hot hatch-et.

A srác nem aprózta el a dolgot, rengeteg változtatást hajtott végre a verdán. Beleölt a felújításba körülbelül 12 ezer munkaórát és 43 millió forintnak megfelelő összeget. Ráadásul az egészet dokumentálta is YouTube-n.

Hirdetés

Kezdésképp a gyári 90 lovas motort cserélte le egy 220 lóerősre, ami még így sincs kimaxolva, ugyanis még további 20 lóerővel lehet felhúzni. Ezzel a teljesítménnyel az autó már megegyezne a legújabb GTI Mk8 teljesítményvel, ami nemsokára a Genfi ​​Autószalonon debütál majd.

Nem a motor volt azonban az egyetlen, amin módosított. Kapott az autó szénszálas motorháztetőt, egyedi kipufogórendszert, egyedi ötsebességes váltót, egyedi hűtést, átépítette a felfüggesztést a lökhárítókat és még rengeteg mást.

A beltér sem maradt a gyári, ugyanis az alap óracsoport helyére digitális műszer került, a tökéletes hangzást pedig az 1200 wattos audiórendszer biztosítja az utastérben.

Állítása szerint a 816 kg-os Rabbit GTI pályán jobban teljesítene, mint a Porsche 718 Cayman S. Nem kizárt, hogy igazat állít, viszont ezt ő már nem fogja letesztelni, ugyanis nem is olyan régen eladta a csodagépet egy vancouveri házaspárnak, ráadásul a módosítások összegének töredékéért.

 

Az már nem kérdés, a srác igazi fanatikus, ezt bizonyítja az is, hogy legújabb projektje egy 1961-es VW bogár, melyet teljesen elektromossá szeretne varázsolni. Addig is itt a fent leírt csoda, és az átépítés részletei a felvételen.

 

Forrás: motor1.com


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés