SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS KLÍMA TISZTÍTÁSRA, TÖLTÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Vészfékezés helyett csak lassított és dudált az autós – a biciklis belehalt

Vészfékezés helyett csak lassított és dudált az autós – a biciklis belehalt

2020-01-22 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Polgáron ütközött egy kerékpárossal.

A 22 éves vádlott még tavaly márciusban, kora este mintegy 60 km/órás sebességgel közlekedett autójával Polgáron. Észlelte, hogy vele szemben, a kanyarodó forgalmi sávban kivilágítás és fényvisszaverő mellény nélkül, a közúti forgalommal szemben közlekedik egy kerékpáros.

Lassított, majd hangjelzést adott a sértettnek, aki a kürt hallatán áttért a vádlott forgalmi sávjába, ahol összeütköztek.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A sértett a kerékpárjával együtt a gépkocsi motorháztetőjére esett, majd több, mint 30 méter megtétele után az aszfaltra zuhant. A baleset következtében az erősen ittas állapotú, 24 éves kerékpáros olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy emellett a járásbíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől, mert a baleset a vádlott többszörös KRESZ szabályszegése miatt jött létre és a sértett halála is ezzel összefüggésben következett be.

Ha az autóvezető betartotta volna a megengedett 50 km/órás sebességet és a veszélyhelyzetre azonnali, intenzív fékezést végzett volna, a baleset bekövetkezése elmaradt volna.

Forrás: infostart


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-08-26 Facebook

Még a héten eldől az ideiglenes kerékpársávok sorsa

Még a héten döntenek az ideiglenes kerékpársávok sorsáról a Fővárosi Önkormányzatnál -...

Nézettségünk: 2020. 2. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:

Társ-oldalaink