Vészfékezés helyett csak lassított és dudált az autós – a biciklis belehalt

Vészfékezés helyett csak lassított és dudált az autós – a biciklis belehalt

2020-01-22 Facebook

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Polgáron ütközött egy kerékpárossal.

A 22 éves vádlott még tavaly márciusban, kora este mintegy 60 km/órás sebességgel közlekedett autójával Polgáron. Észlelte, hogy vele szemben, a kanyarodó forgalmi sávban kivilágítás és fényvisszaverő mellény nélkül, a közúti forgalommal szemben közlekedik egy kerékpáros.

Lassított, majd hangjelzést adott a sértettnek, aki a kürt hallatán áttért a vádlott forgalmi sávjába, ahol összeütköztek.


A sértett a kerékpárjával együtt a gépkocsi motorháztetőjére esett, majd több, mint 30 méter megtétele után az aszfaltra zuhant. A baleset következtében az erősen ittas állapotú, 24 éves kerékpáros olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy emellett a járásbíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől, mert a baleset a vádlott többszörös KRESZ szabályszegése miatt jött létre és a sértett halála is ezzel összefüggésben következett be.

Ha az autóvezető betartotta volna a megengedett 50 km/órás sebességet és a veszélyhelyzetre azonnali, intenzív fékezést végzett volna, a baleset bekövetkezése elmaradt volna.

Forrás: infostart


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Segítünk az átállásban