Hirdetés

Gondolkodtató
Veszélyes helyen megálltak pakolni, majd jött egy autó, ami nekiment a kocsijuknak. Egyikük a két autó közé szorult
Veszélyes helyen megálltak pakolni, majd jött egy autó, ami nekiment a kocsijuknak. Egyikük a két autó közé szorult
Hirdetés

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves nő ellen, aki gyorshajtás miatt okozott súlyos sérülést egy másik nőnek.

A vádirat szerint a nő 2023. január 20-án, délután, utasával autózott Magyargécen, Szécsény irányába.

Az érintett útszakaszon a vádlott menetirányában kihelyezett veszélyt jelző táblával előjelzett bukkanó található, ami a látási viszonyokat korlátozta, ennek ellenére 47-52 km/h-s sebességgel közlekedett.

Hirdetés

A nő, amikor meglátta a bukkanó után a jobb oldalon parkoló gépkocsit, már hiába rántotta el a kormányt és hiába fékezett az esőtől nedves, csúszós útburkolatú aszfalton, a járműnek ütközött.

Az álló járműbe éppen két nő pakolt, egyikük el tudott ugrani a sodródó jármű elől, a másik azonban az autók közé szorult, és a balesetben mindkét lába eltörött.

A baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlott az útviszonyoknak és az útburkolat csúszósságának megfelelő sebességgel közlekedik és nem alkalmaz egyidejűleg fékezést és elkormányzást.

Fentiekre tekintettel az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg a büntetlen előéletű sofőrt, melyben indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki vele szemben és kötelezze az eljárás során keletkezett közel 228.000 forint bűnügyi költség megfizettetésére. – közölte az Ügyészség.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt. A fotót a baleset helyszínén a rendőrök készítették.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés