VIDEÓ: Veszekedés is volt, elszabadultak az indulatok. Újabb vádemelés, egy tavalyi büntetőfékezés miatt

VIDEÓ: Veszekedés is volt, elszabadultak az indulatok. Újabb vádemelés, egy tavalyi büntetőfékezés miatt

2021-05-07 Facebook
Hirdetés

Tavaly októberi büntetőfékezés miatt történt most vádemelés, a vádlott közúti veszélyeztetés miatt 3 év szabadságvesztésre is ítélhető. Veszekedés is volt, elszabadultak az indulatok. – írja a kreszvaltozas.hu, az Ügyészség nyomán.

A Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2020 októberében Újpetre közelében „büntetőfékezett”, és ezzel a mögötte haladó gépkocsiban tartózkodók testi épségét veszélyeztette.

A vádirat szerint a férfi 2020 októberében, este 9 óra körüli időben gépkocsival indult lakóhelyéről a munkahelyére. Kihajtva az 5711-es számú utat a Pécsvárad, Pápai utcával összekötő körforgalomból fokozatosan csökkentette a haladási sebességét, és a megengedett 70 km/h óra helyett 36 km/h sebességgel vezette az autóját.

A mögötte lévő autó sofőrje ezért a reflektor felvillantásával fényjelzést adott, a vádlott pedig hirtelen 12 km/h sebességre lassított, ami miatt a másik autó vezetőjének vészfékeznie kellett az ütközés elkerülése érdekében.

Ez után a vádlott és a sértett is ráhajtottak az autópályára, ahol a vádlott megelőzve a sértett autóját többször ismét büntetőfékezett előtte, mert úgy érezte, hogy valamivel megdobták az ő gépkocsiját.

Az autópályáról lehajtva a sértett autója megelőzte a vádlottat, aki azonban követte azt egy közeli kereszteződésig. Itt a vádlott, a másik autó vezetője és annak két utasa kiszálltak a gépkocsijukból, majd közöttük szóváltás alakult ki a történtek miatt.

A vádlott azzal, hogy indokolatlanul, hirtelen fékezte le az autóját megszegte a közlekedési szabályokat, és ezzel közvetlen veszélynek tette ki a mögötte haladó autóban tartózkodók testi épségét. A cselekmény közúti veszélyeztetés bűntettének minősül, amiért 3 év szabadságvesztés is kiszabható.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés