Verseny közben ütötték el a hosszútávfutó Lubics Szilviát – A sofőr meg sem akart állni

Verseny közben ütötték el a hosszútávfutó Lubics Szilviát – A sofőr meg sem akart állni

2021-09-07 Facebook
Hirdetés

A versenyzőt a baleset után zúzódásokkal és fejsérüléssel kellett kórházba szállítani. Az autós fel sem fogta mi történt.

Verseny közben ütötték el Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultrafutót. A sportoló Facebookon osztotta meg a baleset részleteit. Mint Balatonakalinál egy 50 km-es versenyen vett részt éppen, amikor nagyjából a 35. kilométernél a semmiből elütötte őt egy autós.

A sportoló csupán egy nagy ütést érzett hátulról a csípőjén, egy pillanattal később a levegőben volt, majd az aszfaltra zuhant, ahol beverte a fejét.

Futótársai és az egészségügyi szakemberek azonnal a segítségére siettek. Szerencsére nem vesztette el az eszméletét, és a végtagjait is tudta mozgatni – idézi fel a történteket a sportoló.

“Már a mentőautóban fekve tört rám a sírás, amikor a gyerekekre gondoltam, és átfutott rajtam, hogy mekkora baj is történhetett volna…” – mondta.

Hirdetés

A mentők a veszprémi kórházba szállították további vizsgálatokra, ellátásra. Szerencsére néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel megúszta az esetet, ám rettentően felháborodott, hogy ilyen előfordulhatott hszen mint írja is a szabályoknak megfelelően az út jobb oldalán futottak egymás mögött, egy oda-vissza szakaszon, tehát az út mindkét oldalán voltak futók.

Zenét nem hallgattam, a baleset egy jól belátható egyenes szakaszon történt. Az úton több tábla is ki volt helyezve, ami jelezte a versenyt, és fokozott figyelmet kért az autósoktól.

Aki engem elütött, meg sem tudott állni azonnal, még egy előttem futó srác karjának is nekicsapta a visszapillantó tükrét.”

Lubics megköszönte az orvosok segítségét, majd hozzátette: miután látta és meghallgatta az autó vezetőjét, annyit kér, hogy „senki ne üljön a volán mögé úgy, hogy totálisan alkalmatlan az autóvezetésre, mert egy pillanat alatt zúzhatja porrá bárki életét.”

 

Borítókép: Daniel Reche fotója a Pexels oldaláról

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés