Hírek
Véget ért a moratórium az autót lízingelők számára
Véget ért a moratórium az autót lízingelők számára
Hirdetés

Több fontos részletkérdést is tisztáz a Magyar Közlönyben szerdán megjelent, a hitelmoratóriummal kapcsolatos kormányrendelet.

A már korábban is napvilágot látott döntéseken kívül fontos változás, hogy a lakossági lombardhitel-, kézizálog kölcsön- és a nyíltvégű gépjármű lízing szerződésekre a moratórium október 31-ig vehető igénybe. A legnagyobb meglepetés, hogy azok az ügyfelek, akik gépjárművet lízingeltek, akkor sem vehetik igénybe a továbbiakban a moratóriumot, ha egyébként megfelelnek a már ismert kritériumoknak.

A korábbi bejelentés szerint azok maradhatnak a fizetéskönnyítő eljárásban, akik gyermeket várnak vagy nevelnek, nyugdíjasok, közfoglalkoztatottak vagy álláskeresők.

Azok is maradhatnak, akiknek 2020. márciusa óta csökkent a jövedelmük.

Hirdetés

Ugyancsak kötelesek visszatérni a fizetéshez azok, akik értékpapír fedezete mellett vettek fel (lombard)hitelt, illetve a záloghiteleket is törleszteni kell a jövőben. A money.hu értékelése szerint az autóhitelek kikerülése annak fényében érthető, hogy a 2022. júniusáig terjedő moratórium már 27 hónapra szól.

Ennyi idő alatt egy használt autó annyit veszít az értékéből, amely után a fennálló hitelösszeg már bőven meghaladhatja a fedezetként szolgáló gépjármű értékét.

Persze, az új gépjárművek esetében is számottevően csökken a forgalmi érték ennyi idő alatt.

Forrás: money.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés