Vége lett a fagyban a Tesláknak. Nem tudták feltölteni őket Amerikában
Hirdetés

Az Egyesült Államokban tombolnak a mínuszok: Chicagóban jelenleg mínusz 10 fok alatti hőmérsékletet mutatnak a hőmérők, de mínusz 20-30 is volt néhány napja. Ez az idő az elektromos autókat is megviselte, és rengeteg Tesla ragadt ott a töltőállomásokon – írja az USA Today. – szúrta ki a 24.hu

Chicago egyik külvárosában, Oak Brookban több sofőrnek is hátra kellett hagynia a kocsiját, miután addig vártak a töltőállomáson, ameddig lemerült az autójuk akkumulátora. Egyikük azt nyilatkozta, hogy két napon keresztül hat órát várt egy töltőállomáson, mégsem tudta feltölteni az autóját. Egy másik azt mondta, legalább 10 autót kellett elvontatni a töltöttség hiánya miatt.

Azt már régóta tudni, hogy az elektromos autók nem viselik jól az extrém időjárást: a forróságban, nyílt napfényen nő a robbanásveszély, hidegben pedig gyorsabban merülnek az akkumulátorok.

Hirdetés

De mit mond erre Elon Musk cége? A Tesla weboldalán közölte, hogy járművei több energiát fogyasztanak az utastér és az akkumulátor fűtésére hideg időben, így normális, ha gyorsabban merülnek az akkumulátorok. A Tesla-sofőröknek egyúttal azt javasolták, hogy amikor csak lehet, tartsák töltőn az autójukat, és próbálják meg a töltöttségi szintet mindig 20 százalék felett tartani.

Forrás: 24.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés