Vasárnaptól nem elég a forgalmi – Még egy iratot magunknál kell tartanunk vezetéskor

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Az autók és más gépjárművek tulajdonosainak vasárnaptól nemcsak a forgalmi engedélyt kell maguknál tartaniuk, hanem a műszaki vizsgálati bizonyítvány nevű egyoldalas dokumentumot is, melyet a vizsgán állítanak ki – írja a Totalcar.

Az okirat az érvényességi időn, a rendszámon és az alvázszámon felül a kilométeróra állását, illetve a vizsga lejárati dátumát is tartalmazza. Az újítás az összes európai uniós ország, így Magyarország autótulajdonosaira is vonatkozik majd május 20-a után.

A vizsgarendszer átalakítására vonatkozó uniós irányelv célja, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) bármely országában könnyebben meg lehessen állapítani egy autóról, hogy érvényes-e a műszakija vagy sem. A forgalmi engedélyek országonként mások, a műszaki vizsgabizonyítvány rovatai viszont hasonlóak, bár minden ország a saját nyelvén állítja ki őket- válaszolta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a portál kérdésére.

Az autók műszaki vizsgáztatásának szabályrendszere egy másik fontos ponton is változik: a jövőben a kishibás autókat nem tiltják ki azonnal a forgalomból.

Azokat az autókat, melyeken komolyabb hibát találnak, eddig biztosan megbuktatták és gazdájuk akkor sem autózhatott haza, ha még az előző műszaki lejárta előtt jelentkezett be a vizsgára.  Ezután ezekkel a komoly, de nem balesetveszélyes hibákkal két hónapig tovább autózhatunk majd, de mindet ki kell javítani, majd  visszavinni az autót egy teljes műszaki vizsgára. Komoly hibának minősül egyebek mellett, ha kopottak a féktárcsák, porózusak a fékcsövek, világít a blokkolásgátló hibajelzése a műszerfalon, esetleg egy keréknyomásszenzor nem működik.

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/nem-eleg-a-forgalmi-vasarnaptol-meg-egy-iratot-magunknal-kell-tartanunk-vezeteskor.285836.html

UPDATE:

Figyelem! Cáfol a rendőrség! Továbbra sem fogják elkérni a műszaki vizsgálati bizonyítványt

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?