Hirdetés

Hírek
Van olyan jelzőlámpa, ami soha nem vált zöldre, mégis jól működik elvileg
Van olyan jelzőlámpa, ami soha nem vált zöldre, mégis jól működik elvileg
Hirdetés

Újfajta jelzőlámpát vezettek be a németországi Flensburg legforgalmasabb kereszteződésében. A helyiek már tudják, hogyan működik, az idegenek még nem, és várják a zöld jelzést.

Új rendszert vezettek be a közlekedés szabályozására Flensburgban: csak a sárga és a piros színt hagyták meg az egyik kereszteződés jelzőlámpáján. Akkor szabad áthajtani, ha egyik szín sem világít – derült ki a hétfői RTL Híradóból.

A városvezetés szerint a szabad továbbhaladást fölösleges külön jelezni, kifejezetten egyszerűbb, ha csak két szín van a lámpán. Azzal is érveltek, hogy a gyalogosokra is jobban odafigyelnek így az autósok, nem csak a lámpát nézik.

A helyiek már megszokták az újítást, az átutazók viszont gyakran okoznak dugókat, mert várják a zöld jelzést. A környék egyik lakója szerint állandó a dudálás, ha olyan sofőr van a kereszteződésben, aki nem ismeri az újfajta lámpát.

Felmerült, hogy az autósokat figyelmeztetik valahogy a két színnel működő lámpára, de arra jutottak: akkor már jobb lenne mindent visszacsinálni. Így egyelőre maradt a sárga és a piros szín.

A német n-tv tudósítása szerint Flensburgba sok turista látogat Skandináviából, többek között ők sem szokták érteni, miért nincs zöld jelzés. A helyzetet bonyolítja, hogy a kereszteződésnél egy buszpályaudvar van, és sokszor csuklós buszok is akadályozzák az áthaladást, nemcsak a helyismerettel nem rendelkező sofőrök.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170508_van_olyan_jelzolampa_ami_soha_nem_valt_zoldre_megis_jol_mukodik
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés