VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Van egy útszakasz, ahol Öt perc alatt hat autó csúszott az árokba


SOS Mobilgumis
hirdetés

Egymást érték a balesetek a Békés és Mezőberény közötti 470-es főút egyik szakaszán. Január elején hat autó csúszott az árokba öt percen belül. Nem egymással ütköztek.

Mezőberény polgármestere elmondta, a január elején történt balesetek kapcsán megkereste a Magyar Közút illetékeseit, hogy egy táblával mindenképpen figyelmeztessék az autósokat a csúszós szakaszra.

– Szeretnénk elkerülni, hogy bárki is megsérüljön – fogalmazott Siklósi István.

A beol.hu megkereste az útszakasz melletti farmon élő Kovács Gabriellát is, aki kiemelte, sokan csúsznak árokba a területen, de ezek közül jó néhány baleset nem szerepel a statisztikákban, mert ha nincs személysérülés, kihúzatják magukat, és nem szólnak a rendőrségnek.

„Január 14-én ismét három autó tört össze. Ugyanott, ugyanabban az időben, két mentő vitte el a sérülteket. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a 470-es számú főút Békés és Mezőberény közötti szakaszán, különösen az 1 km+800 métertől az 1 km+899 méterig terjedő szakaszon, az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a balesetek száma. Az elmúlt években a megjelölt útszakaszon nem történt személysérüléssel járó közlekedési baleset.

Most azonban, ha az anyagi káros balesetek mellett csak a személysérüléssel járó esetek számát vizsgáljuk, már akkor is kiugró a változás – tették hozzá. A rendőrség a helyzet javításáért több intézkedést tett.

A január 2-án, illetve 14-én történt 2-2 baleset előtt 40-45 perccel a rendőrség telefonon jelezte az állami tulajdonú közút kezelőjének, hogy az úttest csúszós, jeges. A Békési Rendőrkapitányság ugyanis – a baleseti helyzetre tekintettel – naponta többször ellenőrizteti az útszakaszt, a Mezőberényi Rendőrőrs járőrei tehát rendszeresen figyelik az útviszonyokat.

A Békési Rendőrkapitányság vezetője levélben kérte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy lehetőségeikhez mérten végezzenek ellenőrzéseket, és szükség esetén intézkedjenek a síkosságmentesítésre.

A jelenleg ideiglenesen kihelyezett, útépítésre figyelmeztető és 40 km/h sebességkorlátozást jelző tábla helyett a rendőrség a balesetek megelőzése érdekében állandó sebességkorlátozást javasol bevezetni. A forgalomtechnikai változtatások bevezetése és az útviszonyok javítása, a síkosságmentesítés nem a rendőrség hatásköre, feladata.

Forrás: beol.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Cégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek