Hirdetés

Gondolkodtató
Van egy lélektani határ a tarifaemelést tekintve, ugyanakkor úgy látják, az utazóközönség elfogadta a tavaszi, 35 százalékos emelést
Van egy lélektani határ a tarifaemelést tekintve, ugyanakkor úgy látják, az utazóközönség elfogadta a tavaszi, 35 százalékos emelést
Hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk a múlt héten, a tarifaemelés és újabb adókedvezmények ügyében a taxisok rendkívüli konzultációt kezdeményeztek az ársapka kivezetése után közvetlenül.

„Sajnálatos módon az idei taxis tarifa megállapodás megkötése után számos olyan esemény történt/történik (háború, hiperinfláció, energiaválság, élelmiszerárak elszabadulása), mely a korábbi megállapodást elértéktelenítette. ”

– írta meg akkor a taxis szövetség nyílt levében Orbán Viktornak.

Ma Metál Zoltán, a taxisok szövetségének elnöke az ATV Start című műsorában elmondta, hogy van egy lélektani határ a tarifaemelést tekintve, ugyanakkor úgy látják, az utazóközönség elfogadta a tavaszi, 35 százalékos emelést.

Hirdetés

Metál Zoltán a műsorban arról is beszélt, hogy hétfőn tárgyalnak a fővárossal az esetleges újabb emelésről.

A social médiában megfigyelhető kommentáradat alapján az látszik, hogy

a közvélemény igen élénken reagált a benzinárstop eltörlése utáni nyílt levélre, hiszen jelenleg szinte kivétel nélkül, minden kisvállalkozót érintenek a negatív gazdasági hatások.

Sokaknak furcsán hat, hogy miért a taxisok legyenek ez alól kivételek, pláne, hogy ők a KATA adónemet is tovább alkalmazhatták úgy, hogy ők cégeket is kiszolgálhatnak, nem csak magánszemélyeket.

Hozzá kell tenni, hogy nem voltak ezzel sem maradéktalanul elégedettek, mivel a bevételi értékhatárt 12 millió forinton meghúzva tartották. Efelett áfa körbe kerülnének.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x