Velünk tartasz?Változik a KRESZ az elektromos rollerek miatt

Változik a KRESZ az elektromos rollerek miatt

2019-10-10 Facebook

Időpontfoglalás gumicserére: +36 30 508 4617
hirdetés

Mivel az elektromos rollerek és a segwayek Magyarországon egyelőre nem minősülnek járműveknek, hamarosan módosulhat a KRESZ, árulta el Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az InfoRádiónak. – írja az index.hu. Írják továbbá:

“Elodázhatatlanná teszi a KRESZ módosítását a különböző elektromos mikromobilitást segítő eszközök, mint például az elektromos rollerek, segwayek elterjedése. Szabályozni kell, hogy melyik eszköz mehet a járdán, melyik az úttesten, melyik a kerékpárúton” – mondta a politikus.

hirdetés

Az elektromos rollerek vezetői a KRESZ szerint jelenleg gyalogosnak minősülnek, Révész szerint viszont a gyalogosoknak jogos igénye, hogy ne száguldozzanak elektromos rollerek a járdákon. A kormánybiztos szerint az e-rollerek csak a bicikliutakon közlekedhetnének, de ha ezek nem elég szélesek, még ott is veszélyes helyzeteket teremthetnek az előzések során.

Révész Máriusz arról is beszélt, hogy a KRESZ jelenleg azt sem szabályozza, ha valaki fül- vagy fejhallgatóval zenét hallgatva közlekedik valamelyik kerékpárúton. Mivel ezt szintén balesetveszélyesnek tartja, a kormánybiztos ezen is változtatna. Révész szerint az új KRESZ-csomag elfogadása akár hónapokig is eltarthat.

Németországban egyébként az elektromos rollereket motoros járműnek tekintik, ezért az idei Oktoberfesten több mint négyszáz embert kapcsoltak le ittas elektromosroller-vezetés miatt. Az e-rollerek megszaporodó száma az egyik legsúlyosabb közlekedési problémává fajult több nagyvárosban is, pedig ésszerű szabályozás mellett az autózás káros hatásait is enyhíthetné.

Forrás: index.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: