Hirdetés

Hírek
Változhat a KRESZ és bekerülhet a közoktatásba
Változhat a KRESZ és bekerülhet a közoktatásba
Hirdetés

Régóta szorgalmazott változás lenne, hogy a közlekedési alapismeretek bekerüljenek az iskolai tananyagba.

Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos az Indexnek beszélt a felmerült változásokról, amelyben első sorban a bicikliseket érintő kérdéskör szerepelt, ugyanakkor úgy tűnik magát a KRESZ oktatását is korábban kezdhetnék. A következők szerepelnek többek közt a javaslatcsomagban.

  • javasolják a közlekedési alapismeretek oktatását már az általános iskolában, amiből 12 éves kor környékén vizsgát is tehetnek majd a diákok. (Erre egy korábbi cikkünkben mi is rákérdeztünk, milyen új a KRESZ-t szeretnének Önök és elsöprő többség szerint lenne szükség valamilyen alapismeret oktatásra a gyerekeknél.)
  • javasolják a 1,5 méteres előzési oldaltávolságot a kerékpárosok mellett
  • javasolják feloldani megfelelő esetekben a kötelező kerékpárút-használatot. (Ennek oka az, hogy a baleseti statisztikák szerint a járdán vezetett kerékpárút és az úttest keresztezésénél sokkal nagyobb a balesetveszély, mintha az úton közlekedne a bringás.)

Révész elmondta, hogy több uniós országban már ezek a közlekedési szabályok működnek. A módosításokról szeptemberben még további egyeztetéseket tartanak autós szervezetekkel, rendőrséggel, utána születhet meg a jogszabály.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170717_Valtozhat_a_KRESZ
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés