VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Vallott az új traffipax-módszerről a rendőrség – megúszni nem lehet


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Sikernek tartja a rendőrség a sokak haragját kiváltó civilautós traffipaxokat.

Jelenleg húsz ilyen autó fut “titokban” a magyar utakon, a hatóság pedig visszautasítja a velük kapcsolatos vádakat – hangzott el a police.hu Óberling József ezredessel, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetőjével készült interjújában.

Sok kritika érte a rendőrséget a közösségi oldalakon a civil, jelöletlen rendőrségi autókból történő sebességmérés miatt.

A menet közbeni sebességmérés, a dinamikus kontroll leghatásosabb eszköze a fedélzeti kamerával ellátott szolgálati gépjármű használata, húsz ilyen fut az utakon – mondta a portálnak a rendőrségi vezető.

A kamera rögzíti is a szabálysértést, a gyorsan hajtó sofőrök többsége nem is ellenőrzi a felvételt, tudja, mit tett, elismeri a szabálysértés tényét. Híre ment ennek az intézkedésnek, ez is volt a szándék.

A közösségi oldalakon bárki bármit megoszthat, a rendőr, a rendőrség nem – figyelmeztetett.

Óberling szerint őket kötik a személyiségi jogok, az eljárás eredményességének elve, s nem állhatnak ki vitázni egy más szemszögből felvett, direkt félreértelmezett felvétellel szemben. Az ott megjelent felvételeket így is tudtuk cáfolni.

Ezek a járműveink szemből is tudnak mérni, nem kell megfordulni, nem kell felvenni a rögzítéshez a szabálysértő sebességét, nem kell “letolni” az útról senkit. Szerinte a rendőr nem provokál, nem kényszerít senkit szabálysértésre vagy gyorshajtásra.

A sofőrök egy része azt hiszi, csak akkor kell betartania a szabályokat, ha rendőrt lát. Hát, számítania kell arra, hogy a rendőr akkor is ott van, ha ő nem veszi észre.

A főosztályvezető szerint nem egy ilyen intézkedésnél jelezték a kollégáik, hogy megtapsolták őket a szabályosan közlekedők, amikor kitereltek a forgalomból egy-egy ilyen ámokfutót. A közlekedő társadalom egy részén tehát már látszik, velünk és a szabályokkal van, a rendőrrel szimpatizál, nem vállal cinkosságot az őt veszélyeztető autóssal.

A rendőrség célja az, hogy ennek a rétegnek az aránya nőjön, mert ezzel csökkenthetjük a nagyon veszélyes magatartási modelleket, az emberi tényezőket.

Nagyon rosszak az adatok, de van némi pozitívum is

“2018 novemberében, az elmúlt egyéves időszakban” – ahogy a rendőrség írja 3 százalékkal nőtt a közúti balesetek száma Magyarországon, a halálos kimenetelű tragédiáké ennél is drasztikusabban, ott 8 százalékos a növekedés.

Óberling József szerint sajnos nem tavaly kezdődött, ez tendencia, a harmadik ilyen évünk sorozatban, s nem csupán a magyar utakra jellemző, ez világbetegség. Pedig a körülmények változatlanok, a forgalom nem nőtt drasztikusan, az úthálózat nem romlott, sőt épül, megújul, a járművek műszaki állapota sem lett rosszabb.

Szerinte a járművezetők egy része csak akkor tartja be a szabályokat, ha látja a rendőrt vagy a fix, telepített ellenőrző eszközöket. Ugyanakkor ez nem csak a járművezetők felelőssége. Társadalmi felelősség, az érintett sofőr szűk környezetének felelőssége. Például a 4-es főúton nyáron történt balesetben kilenc ember halt meg, mert a sofőr vezetés közben telefonjával videót készített.

Nyolc utasa közül egy sem szólt, hogy ez mennyire veszélyes? – tette fel a kérdést a főrendőr. 

Ámde örülni is van miért, az alkoholos befolyásoltság alatt bekövetkezett balesetek száma csökkent. Óberling elmondta: ez a rendőrség, az ellenőrzések, a finn módszer alapján végrehajtott intézkedések eredménye, a 14 százalékos részarány 8-ra csökkent. Ugyanakkor a folyamatos szűrésen több ittas sofőr akad fenn. 

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/vallott_az_uj_traffipax-modszerrol_a_rendorseg_meguszni_nem_lehet.676145.html

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek