Hirdetés

Gondolkodtató
A választási kampány felülírja a közlekedésbiztonságot Pesterzsébeten
A választási kampány felülírja a közlekedésbiztonságot Pesterzsébeten
Hirdetés

A 20. kerületi autós FB csoportunkban többen jelezték, hogy a beton villanyoszlopokra osb lapokból hirdető felületeket helyeztek ki.

A probléma, hogy olyan alacsonyra és olyan helyekre tették, ami zavarja, gátolja a kereszteződések belátását és veszélyezteti a biztonságos közlekedést.

Idézzük a posztot és néhány kommentet:

  • A Mártírok útján és a Virág Benedek utcában (Károly utca sarok) is találkoztam vele. Hatalmas holteret csinál és nem lehet kilátni rendesen kikanyarodásnál.. Nem lehetne ezeket leszedni!? Ki adott erre engedélyt?
  • Én is éppen tegnap tapasztaltam. Ráadásul nem 2 utca között, középen, hanem rögtön a sarkon. Nem lehet tőle belátni a Virág Benedekben. Nem elég pl. a Jósikánál a buszmegálló, most 2 hónapig jönnek a táblák… 
  • igen, és ami a legbosszantóbb, hogy az iskola, óvoda átkelőhelynél teszik ki, az autósok nm is látják a lelépő gyalogosakt. Szívem szerint letépném ezeket onnan.
  • Egy rémálom volt kikanyarodni a Vágóbíd utcára is.Fain.Sok észzre vall.Eleve a bokrok is gáz ott van ez a nyamvadt usb lapokból a tákolmány
  • Itt csak egy egész házat takar ki az osb tábla.. Ha pont a tábla előtt áll egy gyalogos, a Mártírok útján haladó jármű semmit sem lát belőle..
  • Ès milyen gyönyörű egy tàkolmàny! Gondolom rettenet nehèz lenne kettő mèterrel fentebb tenni az oszlopon!

A helyzet megoldását illetően ellentétes infókhoz lehet jutni.

Azt megerősítették, hogy a választási kampány célját szolgálják a táblák, de hamarosan áthelyeztetik,

viszont volt, aki írt az önkormányzati referensnek és ezt a választ kapta:

„Azt hiszem most engedem el ezt az egészet, amikor az önkormányzati referens fényképekkel kezdi bizonygatni ,hogy mindig az önkormányzatnak van igaza!!! Nevetséges ez az egész.. Felteszem a képeiket és a választ, döntse el mindenki ,hogy kinek van igaza..

Lefényképezik direkt hosszirányba az utcát, ahol a tábla persze ,hogy nem takar ki semmit.. nevetséges..

„Tisztelt ……………….!
Mellékelem a Magyar u. – Bessenyei u., és Rimaszombat u. – Mártírok útja kereszteződésénél elhelyezett ideiglenes választási hirdetőtáblákról, a Hatóság által készített fényképeket.
Véleményük, hogy a kereszteződések beláthatóak, ha a KRESZ előírásainak megfelelően közelítik meg a járművezetők a kereszteződéseket nincs balesetveszélyes helyzet.”

Reméljük, hogy mihamarabb megoldódik a helyzet és nem kerül előtérbe a politika a biztonsággal szemben!

Fotók: https://www.facebook.com/groups/20keruletiAUTOSOK/

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés